Ми у Facebook
02.10.2018, 16:04

Двох сільських голів Рівненщини підозрюють у службовому підробленні

Прокурори повідомили про підозру сільським головам з Сарненського і Корецького району.
Прокурор області повідомив одному із сільських голів Корецького району про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (видача завідомо неправдивого офіційного документа).

У Рівному аферист ошукав касирку банку

Досудове слідство встановило, що сільський голова видав завідомо неправдиве рішення сесії сільської ради, яким надав дозвіл на розроблення детального плану території земельної ділянки в одному із населених пунктів Корецького району, шляхом проставлення особистого підпису та відтиску печатки сільської ради. Однак вказане питання на сесії сільської ради не розглядалось і таке рішення не приймалось.

А сільського голову з Сарненського району підозрюють у видачі завідомо неправдивих офіційних документів (тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України) та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України).

Зокрема, цей сільський голова видав завідомо неправдиві офіційні документи про нарахування та виплату зарплати одному з працівників сільської ради, який у робочий час був відсутній і перебував за межами території Рівненської області.

В результаті протиправних дій сільського голови на користь працівника сільської ради незаконно нараховано заробітну плату в сумі 33 тис грн та матеріальну допомогу в сумі понад 9 тис грн з коштів місцевого бюджету.

У зв’язку з цим територіальній громаді вказаного органу місцевого
самоврядування завдано майнової шкоди.





На правах реклами