Ми у Facebook
08.10.2018, 12:00

Прогнозують сильні морози

Фото з Інтернету

Вже в жовтні.
Український науково-дослідний метеорологічний інститут Національної академії наук прогнозує, що вже в жовтні в Україну прийдуть сильні морози, повідомляє Lb.ua.

Про це повідомила завідувач відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Вазіра Мартазінова.

"До 18-го числа - похолодання. Похолодання піде з півночі до -4 спочатку, потім з північного сходу прийде більш сильне похолодання, яке дасть температуру на території України -6 ...- 8 у східній частині України. Похолодання, якого ми очікуємо після 20-го числа, - значне. На територію України насувається -10...-12 25-го, і 26-го числа - температура -6...- 8. Східна частина України буде більше схильна до холодних процесів у цей час", - сказала вона.

У другій половині жовтня також очікуються опади, однак їх середня кількість буде нижчою за середні показники попередніх років.

"15-17 жовтня - спочатку в західній частині України опади близько 10 мм, потім вони перейдуть на східну частину України і закінчиться окремими плямистими вогнищами місцями по Україні, в основному - на півдні. І опади приблизно 20-24 жовтня - спочатку на західній частині території. Потім вони будуть переміщатися на південь і південний схід", - розповіла Мартазінова.

У листопаді очікується відносно стійкий температурний режим із похолоданням наприкінці місяця. Також можливе випадання снігу в листопаді.

За матеріалами Метеостанції Рівне.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ