Ми у Facebook
23.10.2018, 09:22

Із Днем народження, Острозька академіє!

Традиційно в середині жовтня Національний університет «Острозька академія» святкує День свого відродження. Цьогоріч нашій Альма-матер 24 роки.
Святкування Дня Острозької академії розпочалося 17 жовтня. У актовій залі відбулося урочисте відкриття, під час якого ректор НаУОА, професор Ігор Пасічник виступив з вітальним словом до викладачів та студентів. Він розповів про відродження університету, а також згадав усіх людей, які зробили свій вагомий внесок у розвиток та становлення академії.


Студенти-учасники флешмобу “Традиція, що творить майбутнє”
Студенти-учасники флешмобу “Традиція, що творить майбутнє”


«Я пам’ятаю руїни, з яких ми відроджували Острозьку академію. 24 роки тому я й повірити не міг, що ми матимемо такий потужний університет та майже добудований новий корпус. Я дякую усім, хто з перших днів сумлінною працею допомагав мені крок за кроком відбудовувати старе та творити нове. Я уявляю, як важко було студентам першого набору в ті часи, коли книги були першоджерелом інформації, а їх в бібліотеці було мало. Та все ж ті студенти намагалися сумлінно навчатися та старанно здобувати освіту», – зазначив Ігор Пасічник.

Триває святкування Дня Острозької академії


Також приємною частиною урочистої академії стало нагородження викладачів, студентів і співробітників університету грамотами й подяками за сумлінну та віддану працю на благо альма-матер.

Після урочистої частини академічну родину своїм святковим концертом привітав ансамбль бандуристів «Рівненчанка». Гості виконували твори Володимира Івасюка, Олександра Смика, українські народні пісні та кавери на сучасні музичні композиції.

Острозька академія має найбільший конкурс серед університетів на Рівненщині

18 жовтня розпочалося відзначення з урочистого Молебня у студентсько-викладацькому Храмі преподобного Федора Острозького. Студенти, викладачі й працівники університету молилися не лише за процвітання вишу, а й за мир в Україні.

Далі вся академічна «пасіка» долучилася до масового заходу – флешмобу «Традиція, що творить майбутнє», який вже став звичаєм у нашому університеті. Учасники флешмобу під музичний супровід відтворювали історію заснування Острозької академії.

Святкування Дня університету продовжилося ярмарком у студентському парку. Під час дійства творчі вихованці університету представляли свої художні та фотороботи, рукодільні вироби, продавали смаколики, сувеніри із символікою університету, демонстрували власні таланти у танцювальних, сольних і театральних номерах.

Студенти-учасники флешмобу “Традиція, що творить майбутнє”
Студенти-учасники флешмобу “Традиція, що творить майбутнє”


«Я вітаю Вас із 24-річчям Національного університету «Острозька академія». Цей день ми відзначаємо досить яскраво, адже цьогоріч наші студенти за кількістю перемог у міжнародних та всеукраїнських олімпіадах і конкурсах б'ють усі рекорди. Наші викладачі за цей рік опублікували понад 250 статей у наукових виданнях, із них 40 — у престижних журналах наукометричних баз даних. Також ми переобладнали п'ять аудиторій за останнім словом новітніх технологій і залучили 60 мільйонів гривень, щоб якнайшвидше добудувати наш новий навчальний корпус, який буде архітектурним шедевром. Нехай соти вашого мозку завжди наповнюються знаннями, вміннями і навичками, сійте добре, мудре і вічне. Я бажаю, щоб наша академічна пасіка завжди роїлася робочими бджілками, щоб вам дарували солодкі поцілунки, а Ваше життя було суцільним медовим місяцем. Острозька академія була, є і буде!», – привітав академічну громадськість Ігор Пасічник.

Завершальним акордом святкового дня став фінал Кубку ректора з футболу та інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?».

Також упродовж дня студенти мали можливість побачити інсталяцію «Будуємо історію», організовану колективом Музею історії Острозької академії. Перед глядачами постала жива історія університету у фотографіях, нотатках перших студентів, публікаціях у газетах.


Ректор Ігор Пасічник у костюмі бджоляра зі студентами-бжілками
Ректор Ігор Пасічник у костюмі бджоляра зі студентами-бжілками


«День Острозької академії — це для мене одне з найяскравіших свят осені. Представники Братства спудеїв брали активну участь у підготовці до Дня народження альма-матер, зокрема організували ярмарок, концертну програму, загальноакадемічну гру «Що? Де? Коли?», а колектив “Острадіо” показав фільм «Рок-хвиля». За це усім висловлюю щиру вдячність», — поділився враженнями голова Братства спудеїв НаУОА Богдан Михальчук.

Фото Діани Левосюк





На правах реклами