Ми у Facebook
13.11.2018, 12:40

Як правильно піти у відпустку

Фото hh.ua

Існує кілька простих правил, які допоможуть вам і підготуватися, і добряче набратися сил під час відпустки.
Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підготували 5 порад, як піти у відпустку і повернутися до роботи без зайвих нервів.

В Україні може з'явитися нова професія у сфері будівництва

Дані опитування hh.ua свідчать, що 72% респондентів відзначили літо як найбільш типовий сезон для відпочинку і відпусток. 12% опитаних зазвичай відпочивають від роботи навесні, і приблизно стільки ж (11%) — восени. І всього лише 5% зазвичай беруть відпустку взимку. Планування відпусток: що і як?

1. «Їжте слона по шматочках»
Якщо ви мусите зробити Краще щодня затримуватися на годину, ніж перед відпусткою не спати дві доби поспіль.

2. Не розтягуйте «задоволення»
Якщо перед відпусткою ви не встигли вирішити всі справи, то не "затягуйте" з дорблянням - незалагодджені справи не дадуть вам відпочити. Виділіть для виконання завдання певний час – ту половину дня, коли ви є більш продуктивними.

3. Серйозні розмови — до, а не після

Вас очікує бесіда з керівництвом, наприклад, про підвищення зарплати або нову посаду. Коли її краще почати — до або після відпустки? Аргументи за поствідпускний період: свіжа голова і нові сили. Але майте на увазі, що думка «а чи будуть задоволені мої вимоги?» не дасть вам спокою під час відпочинку. Тому краще ініціювати серйозну розмову до відпустки: у разі позитивного рішення ви відпочиватимете зі спокійною душею, у разі негативного — буде час проаналізувати помилки, щоб повернутися до цього питання пізніше.

Сезонна робота на літо: переваги та недоліки

4. «І нехай увесь світ зачекає»
Якщо можна вимкніть телефон, не відповідайте на робочі е-мейли і повідомлення у соціальних мережах. Пам'ятайте, що ви відпочиваєте. Якщо ж на роботі без вас об'єктивно не обійтися, обговоріть час, який можете присвятити роботі, наприклад, будні дні з 8.00 до 10.00. У сучасному світі доволі просто зв'язуватися з іншими людьми.

5. Правильно плануйте відпочинок

Для того щоб повністю розслабитися й усвідомити, що можна нічого не робити, необхідно орієнтовно два дні. Тому заплануйте на цей час екскурсії, огляд визначних пам'яток, активні прогулянки. А далі можна просто лежати на пляжі і насолоджуватися сонцем. Те ж саме і з виходом із відпустки — залиште собі хоча б два дні на адаптацію перед активним робочим процесом.

Про це повідомляє HeadHunter Україна, hh.ua.





На правах реклами