Ми у Facebook
19.11.2018, 14:38

Вісім журналістів і редакцій стали лауреатами Novomedia Awards 2018

Ввечері 3 листопада в комплексі Nivki-hall проходила церемонія NovоmediaAwards 2018. Журналісти і редакції отримали нагороди за компетентне висвітлення християнських цінностей у своїх матеріалах.
Проводили церемонію Ольга Нємцева, ведуча на телеканалі «Еспресо», та телеведучий і шоумен Володимир Курінний.

Ведучі Ольга Нємцева та Володимир Курінний
Ведучі Ольга Нємцева та Володимир Курінний


Порадував публіку своїм музичним талантом бандурист Олексій Остапчук. Особливу атмосферу вечора створила прекрасна Марта Адамчук, учасниця півфіналістка 7 сезону «Голос країни», голос проекту «Танці з зірками», артистка проекту «Жіночий квартал».

Для нагородження обрали вісім лауреатів. Умовно поділили їх на три категорії: християнські цінності на телебаченні, у друкованих ЗМІ та в інтернет-виданнях.

Novomedia Awards 2017: семеро лауреатів і четверо артистів

Ведучі разом з Альоною Котенко, журналісткою ТРК Україна
Ведучі разом з Альоною Котенко, журналісткою ТРК Україна


Альона Котенко і Георгій Воронов отримали статуетку за репортаж зі Свята подяки на Хрещатику в ефірі програми «Ранок з Україною» на телеканалі «Україна»; за демонстрацію християнських практик євангельських церков.

Також в сфері телебачення отримала нагороду редакція ТСН (1+1) та автор сюжету про національний молитовний сніданок Ольга Василевська. А за серію програм «Діалоги з патріархом» в ефірі 5 каналу; за глибину порушених питань і увагу до важливих аспектів християнського віровчення нагороджений ведучий програми «Діалоги з патріархом» Руслан Поліщук. Він працює над нею в ефірі з 2015 року.

Новомедіа Форум 2018: головна подія осені для журналістів і медійників

Микола Мишовський та журналістка ТСН Ольга Василевська
Микола Мишовський та журналістка ТСН Ольга Василевська


У друкованих ЗМІ нагороду за статтю «Я не святий. Я майже святий» про служіння безпритульним дітям; за обкладинку номера із зображенням головного героя статті пастора Геннадія Мохненка отримав журнал «Країна» та журналістка Ольга Юркова.

Народний артист України Богдан Бенюк вручав нагороду и додав: «Дивлюсь на всіх лауреатів… Як це чудово, що у вашому ремеслі є така нагорода. Ви один одного знаєте, підтримуєте і , найважливіше, розвиваєте бажання працювати далі». І прочитав вірш Івана Малкович про людей, які «помазані Богом, які в душі мають серце, яке випромінює енергію добра і тепла».

Нагороду отримала і журналістка Олена Семенюк – за написання і публікацію статей про пастора молодіжної церкви, який служить дітям з інвалідністю, а також про священника, який опікується екологією.

Журналістську роботу Богдана Кутєпова на Громадському телебаченні високо оцінив оргкомітет Novomedia Awards. Нагородили лауреата за створення документального фільму «Скоці: історія однієї родини»; за художню демонстрацію сімейних і християнських цінностей. Богдан піднявся на сцену зі своїм сином на плечах – він, як і герої фільму, любить проводити час зі своєю родиною. А вручала нагороду йому голос проекту «Танці з зірками» Марта Адамчук.

Марта Адамчук
Марта Адамчук


І на закриття церемонії останнім лауреатом став Інтернет-портал Цензор.нет та шеф-редактор видання Юрій Бутусов за висвітлення Всеукраїнської ходи на захист прав сімей та дітей; за висвітлення святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі. Урочисто привітав лауреата президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук та зазначив: «Минулого року мені була честь нагороджувати редакцію «Цензор.нет». І цього разу з задоволенням роблю це вдруге». Голова оргкомітету зазначив, що серед провідних порталів майже ніхто не помічав того, що цього року вуличні сімейні заходи пройшли у 60-ти містах і у них взяли участь понад 210 тисяч учасників.

Шеф-редактор "Цензор.нет" та президент Асоціації "Новомедіа" Руслан Кухарчук
Шеф-редактор "Цензор.нет" та президент Асоціації "Новомедіа" Руслан Кухарчук


Кожен лауреат отримав статуетку, диплом і подарунки. Вручали нагороди журналісти, вчені, артисти, священнослужителі та громадські діячі. Серед них народний артист України, провідний актор Національного академічного театру І.Франка Богдан Бенюк; заслужений журналіст України Василь Бирзул; римо-католицький священик, головний редактор порталу Кредо Микола Мишовський; молодіжний пастор та громадський діяч Денис Дмитров; багаторічній автор програми “Віра Надія Любов” НСТУ Лариса Побережник; співачка, учасниця телепроектів “Жіночий квартал”, “Танці з зірками” та “Голос країни” на 1+1 Марта Адамчук та Руслан Кухарчук, президент Асоціації журналістів «Новомедіа».





На правах реклами