Ми у Facebook
08.12.2018, 14:00

Наступного року в Україні науковцям надаватимуть гранти

фото з kmu.gov.ua.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко в ході засідання Національної ради України з питань розвитку науки і технологій.
"Національний фонд досліджень вже з наступного року зможе почати грантове фінансування науки. Для цього Урядом передбачено у Державному бюджеті нову бюджетну програму та кошти обсягом близько 262 млн гривень", – наголосив урядовець.

200 млрд на оборону, легалізація євроблях та монетизація субсидій

За його словами, на початку листопада своїм рішенням Уряд окреслив нові завдання у сфері наукової діяльності як для Національної ради, так і для центральних органів виконавчої влади – затверджено план заходів щодо реформування української наукової сфери. Зокрема, затверджено процедуру атестації наукової діяльності закладів вищої освіти, на основі якої їм надаватиметься базове фінансування. У Державному бюджеті з цією метою передбачено кошти обсягом 100 млн гривень, а загалом на наступний рік на забезпечення наукової сфери України Уряд виділив 9,364 мільярда гривень, що на 12,5% більше, ніж у 2018 році.

Як воєнний стан вплине на українську економіку

Національна рада України з питань розвитку науки і технологій – це постійно діючий консультативно-дорадчий орган при Кабінеті Міністрів, головні функції – формування засад державної політики у сфері наукової діяльності, інтеграція української науки в світовий науковий дослідницький простір тощо.

Про це повідомляє Урядовий портал, kmu.gov.ua.





На правах реклами