09.12.2018, 10:40
В Україні буде нове маркування продуктів
Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №8450 "Про інформацію для споживачів харчових продуктів". За це проголосував 231 народний депутат.
Законопроект забороняє використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо в частині властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання.
Крім цього, законопроект зобов'язує виробників робити написи на упаковках читабельними.
Визначено, що обов'язкова інформація про харчові продукти не повинна ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розроблений з метою приведення українського законодавства у відповідність до положень регламенту ЄС про надання споживачам інформації про харчові продукти.
Законопроектом передбачає надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок і допоміжних речовин, які, як свідчать дані проведених наукових досліджень, викликають алергічні реакції або непереносимість.
Також законопроектом встановлюється вимога щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожування.
У той же час передбачений відхід від вимоги про обов'язкове надання інформації про поживну цінність щодо певних категорій харчових продуктів, які не піддавалися переробці або щодо яких інформація про поживну цінність не є визначальним фактором прийняття споживачами рішень про їх купівлю.
Про це повідомляє Економічна правда, epravda.com.ua.
Крім цього, законопроект зобов'язує виробників робити написи на упаковках читабельними.
Визначено, що обов'язкова інформація про харчові продукти не повинна ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розроблений з метою приведення українського законодавства у відповідність до положень регламенту ЄС про надання споживачам інформації про харчові продукти.
Законопроектом передбачає надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок і допоміжних речовин, які, як свідчать дані проведених наукових досліджень, викликають алергічні реакції або непереносимість.
Також законопроектом встановлюється вимога щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожування.
У той же час передбачений відхід від вимоги про обов'язкове надання інформації про поживну цінність щодо певних категорій харчових продуктів, які не піддавалися переробці або щодо яких інформація про поживну цінність не є визначальним фактором прийняття споживачами рішень про їх купівлю.
Про це повідомляє Економічна правда, epravda.com.ua.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ogo.uaПереглядів: 3359Інші статті рубрики:
Правохоронці збирають докази ракетних обстрілів Рівненщини
Під час останніх кількох повітряних тривог в області працювало ППО, правоохоронці зібрали докази злочину ворога.
переглядів: 76
У Рівному курсує менше тролейбусів, але працюють всі маршрути
У Рівному 30 листопада зменшили кількість тролейбусів, які перевозитимуть пасажирів.
переглядів: 70
На Рівненщині діятимуть екстрені відключення світла
Екстрені відключення світла будуть застосовані для Рівного та Рівненського району.
переглядів: 189
Прогноз погоди на Рівненщині: хмарно з проясненнями
На території Рівненської області очікується хмарна погода з періодичними проясненнями.
переглядів: 128
Нова система екстреної медичної допомоги діятиме з 1 січня 2025 року
З наступного року українці отримають швидшу та якіснішу екстрену медичну допомогу. Реформа екстреної медичної допомоги спрямована на те, щоб кожен пацієнт отримав необхідну медичну допомогу вчасно та в повному обсязі.
переглядів: 287