Ми у Facebook
21.12.2018, 12:02

Україна отримала перший транш від МВФ

Допомога надійшла за новою програмою співпраці Stand-By Arrangement (SBA), ухваленою Радою директорів МВФ зовсім нещодавно - 18 грудня цього року.
Надходження від Фонду становлять 1 млрд спеціальних прав запозичень (близько 1,4 млрд доларів).

В межах згаданої програми Україна має отримати допомогу на загальну суму 2,8 млрд спеціальних прав запозичень (близько 3,9 млрд доларів) за 14 місяців.

Надходження буде зосереджене, зокрема, на продовженні фіскальної консолідації та зниженні рівня інфляції зі збереженням гнучкого обмінного курсу, а також зміцненні фінансового сектора і низці структурних реформ у сфері податкового адміністрування, приватизації та державного управління.

Продовження співпраці з Фондом дало змогу Україні долучитися до пов’язаного фінансування. 18 грудня Рада виконавчих директорів Світового банку також ухвалила рішення про надання Україні гарантії на підтримку державної політики у розмірі 750 млн доларів, що зі свого боку допоможе уряду отримати додаткові гроші на міжнародних ринках у 2019 році.

Про це повідомляє Економічна правда, epravda.com.ua.

Нагадаємо, що допомога від Міжнародного валютного фонду, на думку експертів, може зупинити падіння гривні. Перша допомога від МВФ в Україну надійшла ще в 2015.





На правах реклами