Ми у Facebook
23.12.2018, 10:00

Рік у Рівному почнеться з подорожчання проїзду

Рішення щодо цього уже прийнято.
Починаючи з першого січня у місті здорожчає вартість проїзду – з 5 гривень до 6 гривень. Рішення про це прийняли на засіданні Рівненського міськвиконкому 18 грудня. Першопочатково підвищити плату за проїзд хотіли до 6 гривень 44 копійки, але члени міськвиконкому на це не пристали, оскільки їх обурив стан міських маршруток. При чому, як визнав міський голова Рівного Володимир ХОМКО, цілком зрозуміло, що нових маршруток перевізника купити не вдасться, адже нова ціна теж це не дозволить зробити.

Так само, до речі, зростання проїзду цього року не зробило маршрутки комфортнішими, адже мова, на переконання перевізників, іде про виживання їхньої справи, а не про комфорт пасажирів.


Як зазначає Валентин ДЕМЧУК, президент громадської організації “Союз перевізників України", причина подорожчання проїзду – така ж, як і в попередні роки – зростання ціни на основні складові проїзду – пальне та запчастини.

Для школярів на період навчання діятимуть пільги – проїзд за півціни.

Про підняття ціни рівняни пліткували ще кілька місяців тому. Проте, тоді ця чутка не знайшла свого підтвердження.

В 2018 році проїзд у Рівному дорожчав з початком квітня. Рішення про це так само ухвалили на засіданні Рівненського міськвиконкому.

Нагадаємо, що нещодавно подорожчав проїзд на приміських та міжміських маршрутах. На деяких маршрутах проїзд став дорожчим на кілька гривень.

До речі, це не єдине підняття ціни на проїзд починаючи з 2019 року. Підняти ціни на квитки планує і "Укрзалізниця".





На правах реклами