Ми у Facebook
18.01.2019, 10:00

Що діти їстимуть в школах (+ коментарі батьків)

Фото з сторінки у Facebook "Нове шкільне харчування I Cult Food"

Український шеф-кухар, переможець "Мастер-шеф" Євген Клопотенко зміг офіційно затвердити рецептурний збірник для шкільних їдалень.
Тепер діти матимуть можливість їсти не пшеничні котлети, а м'ясо під ягідним соусом. Ми поцікавилися як мами школярів реагують на можливість змінити шкільне харчування.

"Я - за, тому що діти дуже примхливі в їжі, а отже дитині має бути і смачно, і цікаво. Моя дитина не виняток, і якщо це виглядає неестетично і неапетитно, то його їсти не змусиш. Тому я вважаю, що потрібно вдосконалювати харчування в школах, адже фаст-фуд - це зовсім не варіант для дитини",-вважає рівнянка Анна Малашкевич, мама хлопчика, який наступного року піде в 1 клас.

Мама, дитина якої вже ходить в школу, розповідає:

"Зараз він їсть тільки булочку і чай, раніше їв перше, друге і компот. Перестав їсти комплексні обіди, адже більшість так їсть, бо вже дорослі. Я не проти, але вважаю, що різноманіття в школі і так є: хтось бере порцію, хтось - чай і булочку, треті приносять їжу з собою. До того ж є можливість окремо це все купити. Діти самі вибирають те, що хочуть", - розповідає рівнянка Яна, дитина якої навчається в 4 класі.

Харчування в школах України, яке не змінювалося впродовж 70-ти років, тепер може замінити їжа за останніми кулінарними рецептурами, яка є одночасно смачною, корисною і за вартістю такою ж, як і нинішня.



Змінами в системі шкільних їдалень займалися команда спеціалістів, які спочатку опитали більше ніж 1500 учнів, а згодом кухарі, дієтологи, технологи та нутриціологи(займаються харчуванням в цілому) вичитували кожен рецепт та вносили необхідні зміни.



Нагадаємо, у листопаді в трьох школах Євген разом зі своїми су-шефами готували за новим двотижневим меню для, в середньому, 1150 учнів кожного дня. Результати були більш ніж успішними, тому тепер у всіх школах України діти матимуть можливість їсти не звичайні шкільні обіди, а нагетси в духовці та картопляно-морквяне пюре. Євген Клопотенко має намір зробити шкільні обіди більш здоровими: змінити термообробку, використовувати менше олії, більше запікати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЗНО: кількість зареєстрованих та найпопулярніші предмети

Як каратимуть за жорстокість у школах

Шкільні їдальні: чому український старшокласник заздрить учням з Гондурасу





На правах реклами