Ми у Facebook
19.01.2019, 11:20

Вступ 2019: правила прийому до ВНЗ

Фото з Інтернету

Міністерство освіти та науки України затвердило наказ про нормативно-правові акти з питань прийому на навчання до закладів вищої освіти.
Згідно з умовами наказу:

Заяви: Вступники можуть подати до 7 заяв не більше ніж з 4 спеціальностей на місця державного та регіонального замовлення. Подання заяв для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб не обмежується.

Сертифікати: у 2019 році приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018 та 2019 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник має правоподавати оцінку із сертифікатів 2018 та 2019 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.

Конкурсний бал: конкурсний бал на основі повної загальної середньої освіти для спеціальностей галузей знань «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», а також для здобуття ступеня магістра за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» повинен бути не менше ніж 130 балів;

конкурсний бал для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» галузі знань «Охорона здоров’я» з другого та третього конкурсних предметів не повинен бути менше ніж 150 балів.

Право на першочергове зарахування: до вищих медичних та педагогічних закладів освіти за спеціальностями галузей знань «Освіта/Педагогіка» та «Охорона здоров’я» зараховують позачергово у випадку згоди на відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищах міського типу.

Вступна кампанія: 1 липня розпочнеться реєстрація електронних кабінетів вступників;

10 липня розпочнеться прийом заяв та документів та завершиться 16 липня - для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів; 22 липня - для осіб, які вступають тільки за результатами зовнішнього незалежного оцінювання;

творчі конкурси проводитимуться в кілька сесій: з 1 по 10 липня (12 липня для спеціальностей «Музичне мистецтво») для вступників на місця державного та регіонального замовлень та з 11 по 22 липня для вступників на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Співбесіди проводяться з 17 до 19 липня включно.

За матеріалами МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Щоб вступити в університет, потрібна ID-картка

Що робити, коли виникла помилка при реєстрації е-кабінету вступника?





На правах реклами