Ми у Facebook
22.01.2019, 13:58

Скільки повинно бути кінотеатрів у Рівному?

фото з dpchas.com.ua.

Мешканці міста нарікають, що одного кінотеатру - замало.
Зараз, як розповідають читачі ОГО, вражає, скільки людей відвідує Кінопалац “Україна”. Воно не дивно, адже конкурент "України" кіноцентр "Ера" ще у 2018 році в Рівному припинив свою діяльність.

Проте, одного кінотеатру, для такого міста як Рівне, явно замало, - вважають експерти:

"Те, що одного кінотеатру для обласного центру мало, зрозуміло мабуть усім. Окрім усіх існуючих у зв'язку з цим мінусів на рівні держави, в першу чергу варто відзначити й значні незручності, що виникають і для самих рівнян. Якщо до недавнього часу у місті було два кінотеатри і один кіноклуб, тоді для містян існувала хоч якась альтернатива для вибору місця перегляду нових фільмів. Сьогодні ж її просто немає. Місцеві підприємці вкладати у новий кінотеатр навряд чи будуть досить немалі кошти, бо прибуток такий проект буде давати не раніше ніж за 4-5 років. Звісно, у Рівному міг б відкрити кінотеатр хтось із власників однієї з всеукраїнських кіномереж, але це теж повинно бути їм цікаво, а точніше вигідно. Одним з варіантів також міг би стати комунальний кінотеатр, який якщо й не будувати з нуля, то хоча б адаптувати під нього один з місцевих будинків/палаців культури. Є й інший вихід. У разі будівництва багатоповерхової споруди (про що зараз з'явилася інформація у мережі) на місці колишнього відділення "Рівневідеокіно" та кіноклубу ГОНЗО на Кавказькій, 32б, новий кінотеатр міг би розміститися саме за цією адресою. І це було б виправдано і зрозуміло для всіх.

Що стосується розвитку та підтримки у Рівному та області кінематографу, то "Програма реформування та покращення кіновідеообслуговування населення Рівненської області на 2006 - 2010 роки" була розроблена ще у часи коли в області був головою ОДА Василь Червоній. Які були плани і що було виконано можна зрозуміти, освіживши у пам'яті згадану вище програму - http://www.rv.gov.ua/sitenew/rivnensk/ua/catalog/item/131.htm, - зазначає директор Рівненського міжнародного кінофестивалю "Місто Мрії", член Української кіноакадемії Віктор БУЛИГА.

Нагадаємо, що за радянських часів в Рівному було, як згадують читачі ОГО, 8 кінотеатрів.

ЧИТАЙТЕ ПО ТЕМІ:

Чи з’явиться в Рівному ще один кінотеатр

Скільки у Рівному раніше було кінотеатрів?






На правах реклами