Ми у Facebook
24.01.2019, 16:15

В Острозі з'явилась велична ратуша (+ФОТО)

Фото Андрія Малюського

Цей корпус зводять у центрі Острога на місці довгобуду, який ще за часів Радянського Союзу мав бути будинком культури, проте тоді коштів вистачило лише на зведення стін.
В Острозькій академії розробили проект перетворення недобудови на новий корпус університету, будівництво якого розпочалося восени 2007 року.

Фото Андрія Малюського
Фото Андрія Малюського


Зовнішній вигляд нового корпусу поєднує у собі сучасні тенденції та архітектурні традиції середньовіччя, що є відображенням гасла відродженої Острозької академії: «Сучасна освіта крізь досвід століть». Перед корпусом планують створити академічну площу, також до архітектурного ансамблю новобудови входить оглядова вежа імені родини Гуцуляків — меценатів університету з Канади, з якої можна буде помилуватися краєвидами Острога та околиць з висоти пташиного польоту.

Школа універсального журналіста запрошує на навчання старшокласників з усієї України
Фото Андрія Малюського
Фото Андрія Малюського


“Буде правильніше, якщо цю вежу ми називатимемо — міська ратуша, яка, до речі, була в центрі міста за часів князів Острозьких приблизно на тому ж місці. Зазвичай ратуша увінчувалася годинником. Ми вирішили, щоб циферблати годинників на теперішній ратуші були символічними. Вони поєднують герб Острозької академії і герб її засновника — князя Василя-Костянтина Острозького. Кожних шість годин там звучатиме мелодія студентського гімну “Gaudeamus”. Спорудження ратуші — це своєрідний подарунок для Острога та символ того, що місто повертає собі колишню славу стольного града, яке мало магдебурзьке право”, — розповів ректор Острозької академії Ігор Пасічник.

Фото Андрія Малюського
Фото Андрія Малюського


Новий навчальний корпус планують відкрити у жовтні 2019 року під час відзначення 25-річчя відродження Острозької академії.

Фото Андрія Малюського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Острозька академія має найбільший конкурс серед університетів на Рівненщині

Острозька академія увійшла до десятки найкращих університетів України





На правах реклами