Ми у Facebook
06.02.2019, 12:40

Супрун відсторонили і вона поїхала

фото з prm.ua.

Суд заборонив в.о. Міністра керувати міністерством.
Як повідомляє прес-служба МОЗ України, Як стало відомо Міністерству охорони здоров’я України із засобів масової інформації, Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив заяву народного депутата та заборонив доктору Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я.

"Консультуємось з юристами. Триматимемо в курсі. Працюємо!", - йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ України.


фото зі сторінки Уляни Супрун у ФБ.
фото зі сторінки Уляни Супрун у ФБ.


А як стало відомо під час ефіру Сніданку 1+1, Уляна Супрун поїхала у відрядження. Про це повідомили в ефірі "Сніданку 1+1".

"Як повідомили "Сніданку" у прес-службі керівника МОЗ зараз Уляна Супрун у відрядженні", - пролунало в ефірі.

Щоправда, як повідомляється на сайті 1+1, "Уточнювальної інформації про відрядження в.о. міністра немає".


зображення з prm.ua.
зображення з prm.ua.


За повідомленням телеканалу Прямий, посольство США в Україні стежитиме за ситуацією щодо позбавлення повноважень виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Про це посольство США в Україні повідомило у Тwitter.

"Ми разом з громадянами України та колегами з інших дипломатичних представництв уважно стежимо за цією ситуацією", - зазначається у повідомленні.


фото з prm.ua.
фото з prm.ua.


Свою підтримку висловив і Уряд України:

"Сьогодні усі ці зусилля ставляться під сумнів і робиться все для того, щоб повернути у галузь ті підходи, які і стали причинами сьогоднішніх проблем. Тому ми вкрай занепокоєні сьогоднішнім рішенням Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків. Це рішення буде оскаржено у встановленому законом порядку, і ми будемо добиватися його скасування у встановленому законом порядку.



Ми висловлюємо підтримку нашій колезі Уляні Супрун і будемо надалі докладати зусилля для продовження забезпечення українців якісними медичними послугами", - йдеться у повідомленні розміщеному на Урядовому порталі.

Петро Порошенко, фото з president.gov.ua
Петро Порошенко, фото з president.gov.ua


Свою підтримку висловив і Президент України:

«Я хотів би висловити свою позицію як Президента стосовно сьогоднішнього судового рішення. Хочу наголосити, що я як Президент коментувати рішення суду по закону не маю права. Хочу наголосити на тому, що пані Супрун має повну підтримку Президента України», - зазначив Глава держави під час виступу на щорічному прийнятті компаній-членів Американської торговельної палати в Україні. Зокрема, Президент Американської торгової палати Андрій Гундер під час виступу висловив занепокоєння сьогоднішнім рішенням суду щодо в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун. «Ми не маємо стояти осторонь. Зараз надважливо разом і Уряду, і бізнесу підтримати людину, яка змогла реалізувати одну з найбільш прогресивних реформ та зменшити рівень корупції в сфері», - зазначив Петро Порошенко.

За його словами, як йдеться у повідомленні прес-служби Президента України, питання громадянства відноситься до виключної компетенції Президента України. Нещодавно Глава України мав зустріч з пані Уляною. Президент акцентував увагу, що пані Уляна є громадянкою України, відповідно до Указа який підписав Президент Украіни Петро Порошенко про надання їй українського громадянства.


Нагадаємо, що Уляну Супрун призначили в.о. Міністра охорони здоров’я 27 липня 2016 року.

Фото Юрія Дюга.
Фото Юрія Дюга.


Уляна Супрун відвідувала Рівне в червні 2018 року.





На правах реклами