Ми у Facebook
07.03.2019, 10:00

Функція МВФ полягає у збереженні стабільності - Фурса

Функція Міжнародного валютного фонду полягає у збереженні стабільності.
Про це в ефірі "Прямого" в ток-шоу "Ситуація" розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса.

"МВФ це - наш старший брат. Так, тому що ми потребуємо грошей. МВФ не потребує України, його функція зберегти тут стабільність і мир. Він для цього був створений, а ми потребуємо грошей. Тому так, він старший брат", - розповів Фурса.

За його словами, Україна не єдина країна в світі, якій потрібен МВФ.
"І, якщо, МВФ комусь дозволить нівелювати попередні домовленості, відкатати назад, то завтра до нього прийде Греція, після завтра до нього прийде Пакистан, потім до нього прийде Аргентина і скаже, я теж не хочу виконувати власні зобов'язання. Тому ні, відкатати назад все не можна. І стосовно, як вести перемовини з МВФ.

Що таке МВФ? МВФ - це провідник здорового глузду. От він приходить і каже так: перед їжею треба мити руки, в скатертину не треба їх витирати і красти гроші не можна. А ви кажете, ні давайте вести переговори. Давайте ми будемо мити руки перед їжею тільки по вівторках і четвергах, по суботах ми будемо красти, а по п'ятницях ми будемо витирати руки в скатертину. Ось так лунають заклики: давайте якось модернізуємо вимоги МВФ. Вимоги МВФ - це вимоги здорового глузду. Це не потрібно МВФ, це потрібно, перш за все, українській економіці. Все, що записано в меморандумі від першої до останньої літери це - структурні реформи економіки України, яка потребує цієї реформи", - розповів Фурса.







На правах реклами