Ми у Facebook
14.03.2019, 12:40

Рівненщина: Газ подорожчав, шоколад подешевшав

Що подорожчало, а що впало у ціні. Управління статистики підсумувало цінову ситуацію на споживчому ринку Рівненщини у лютому.
На споживчому ринку області у лютому 2019 р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1 %.

Найбільше подорожчали овочі на 11,1%. На 3,6-0,1% зросли ціни на цукор, фрукти, хліб, сметану макарони, інші продукти переробки зернових, молоко, рибу та продукти з риби, сири, масло, кондитерські вироби з борошна, яловичину, кондитерські вироби з цукру, маргарин, сало, олію соняшникову. Водночас на 5,7-0,1% подешевшали яйця, рис, свинина, кисломолочна продукція, м'ясо птиці, шоколад.

Овочі, м`ясо та алкоголь: що найбільше подорожчало на ринках Рівненщини?

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9%, , що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,5% та алкогольних виробів – 0,4%.

Зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій на 2,6%, опалення на 0,7%.

В Україні подорожчало золото

Зниження цін на транспорт у цілому на 0.4% зумовлено здешевленням палива та мастил на 2,1%. Разом з тим на 0,9% подорожчали транспортні послуги.
У сфері зв’язку ціни зросли на 1,2%, що пов’язано з подорожчанням мобільного зв’язку на 3,2% та Інтернету – на 0,4%.

Повідомляє Головне управління статистики у Рівненській області.





На правах реклами