Ми у Facebook
19.03.2019, 17:20

Як насправді живуть нацгвардійці

Студентам показали життя рівненських нацгвардійців зсередини.
У Рівному військова частина 3055 2 Галицької бригади Нацгвардії відкрила свої двері на один день. На екскурсію до частини завітали 52 студенти третього курсу Вищого професійного училища. Їм продемонстрували, де живуть військовослужбовці, як навчаються та розповіли про особливості несення ними служби.

Студенти мали змогу ознайомитися з більш, як двадцятьма зразками озброєння: автомат Калашникова, автомат Калашникова модернізований, «Форд 500» (пристрій для відстрілу гумовими кулями), пістолет Макарова, кулемет Калашникова, гранатомет, снайперська гвинтівка та інші.



17-річна третьокурсниця Юлія поділилася враженнями: «Я ніколи не була на території військової частини. Зброю в руках вдалося потримати. Виявилося, що вона важка. З огляду на те, що побачила, служба тут навряд є легкою. Це не те саме, що відпрацював день на роботі і потім повернувся додому відпочити. Тут ти служиш, а це і вчитися, і працювати, і охороняючи громадський порядок. І все ж я думаю над тим, щоб вступити або в ряди пожежників, оскільки мій тато є пожежником, або в ряди Нацгвардії. Я б хотіла навчитися марширувати, стріляти, це нове і тому цікаве».

Для студентів провели заняття з тактичної медицини та показали їм кінологічну службу, продемонструвавши затримання за участі службового собаки Райса. Також вони мали змогу приміряти на себе бронежилет «Корсар», шолом кевларовий, комплект захисту «Руки – ноги», спецзасоби «Кобра» (газовий балончик), наручники та інші.



Викладач предмету «Захист Вітчизни» ВПУ 1 Володимир Несенчук: «В цій частині наші студенти вперше. Хочу подякувати офіцерам за хороший прийом, показ техніки і озброєння, доступні та корисні лекції інструкторів. Вже п’ятеро студентів питали мене, як потрапити в такі війська. Діти зацікавлені в тому, щоб служити» - повідомляє Група інформації і комунікації військової частини 3002 Західного ОТО НГУ





На правах реклами