Ми у Facebook
23.03.2019, 11:22

У Рівному вчитимуться кіномистецтву і почнуть знімати серіал

Зовсім скоро у Рівному почнеться другий сезон Рівненської кіношколи.
Кіношкола у Рівному вперше відбулася два роки тому — у 2017 році. Тоді у заняттях взяло участь понад сотню учасників. П’ятнадцятеро відомих українських кінематографістів були викладачами Школи, тож “кіношколярі” могли ознайомитися із азами усього кінопроцесу — акторського мистецтва, написання сценаріїв, операторської майстерності та багато іншого. Тоді відвідувачі Кіношколи навіть спробували зняти свій фільм за один день.

У другому сезоні Кіношколи у Рівному практики буде набагато більше, адже учасники проекту зніматимуть пілотну серію вебсеріалу:


Віктор Булига розповідає про другий сезон Кіношколи у Рівному.
Віктор Булига розповідає про другий сезон Кіношколи у Рівному.


“У першій половині проекту “Кіношкола у Рівному. Зйомки вебсеріалу” викладачі проведуть майстер-класи, присвячені сценаристиці, звуку та операторській майстерності. Вони проходитимуть у тісному зв’язку зі слухачами, які пропонуватимуть свої ідеї фільмів, писатимуть сценарії, а викладачі надаватимуть поради, щодо їх покращення. Серед усіх сценаріїв оберуть найкращий. І за ним усіх учасники почнуть знімати фільм, який і стане першою серією серіалу під робочою назвою "Місто мрії" - розповідає - говорить директор Рівненського міжнародного кінофестивалю "Місто Мрії", організатор Кіношколи у Рівному, член Української кіноакадемії Віктор БУЛИГА.


Віктор Булига.
Віктор Булига.


За словами Віктора БУЛИГИ, У кінці минулого року ГО "Інша освіта" проводила заняття для менеджерів культури. Усі хто приймав участь мали змогу подати свої проекти на отримання гранту від від програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом в межах впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC. За результатами конкурсу поданий проект "КІНОШКОЛА У РІВНОМУ. ЗЙОМКА ВЕБСЕРІАЛУ" отримав високу оцінку та буде профінансований.

Подробиці про усе що відбуватиметься у кіношколі можна буде вже зовсім скоро знайти на сторінці https://www.facebook.com/filmrivne.

Початок занять запланований на 6 квітня. Заняття безкоштовні й відбуватимуться у вихідні.

Проект КІНОШКОЛА У РІВНОМУ (другий сезон) реалізується за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.





На правах реклами