Ми у Facebook
07.04.2019, 12:40

Великдень-2019: Які продукти потрібно купувати заздалегідь?

До Великодня залишилось трохи більше місяця, тож час готуватись до великого празника. Перелік найнеобхідніших продуктів, які кладуть у великодній кошик можна купити заздалегідь і зберігати до свята.
Які товари можна придбати завчасно, щоб заощадити перед святом? Перелік товарів на які виробники найчастіше підвищують ціни, перевірено як ринковими експертами так і багаторічним досвідом українських господинь.

ЯЙЦЯ. Основний продукт Великодня, тому ціна на нього буде рости перш за все. Фабричні яйця радять купити за 1-2 тижні до свята. Дієтичні або домашні мають менший термін придатності, їх краще брати за 3-4 дні до свята.

М’ЯСО. За словами експертів, м’ясо теж можна купувати заздалегідь і заморозити в холодильнику. Такий варіант підійде для подальшого приготування котлет або печені. Однак якщо на свято планується стейк, шашлик або буженина, то в цьому випадку м’ясо краще брати за 3-4 дні і зберігати в охолодженому вигляді (без заморозки).

РИБУ краще купувати за три дні до Великодня, оскільки вона псується дуже швидко.

МАСЛО. Звичайне масло може зберігатися більше тижня в холодильнику. Якщо ж це маргарин, то його можна купити навіть за місяць вперед.

КОВБАСА. Ковбасні та копчені вироби радять купувати за тиждень або менше, оскільки довго зберігати їх у холодильнику небажано.

АЛКОГОЛЬ. Винами та іншими алкогольними напоями можна запастися за тиждень або два. У цього продукту термін придатності майже необмежений.

ПАСКИ. Фахівці радять купувати заводські або магазинні паски не більше ніж за 3-4 дні. Тоді вони не втратять свій смак і текстуру.

Нагадаємо, у 2019 році православні зустрічають Великдень 28 квітня. Українці отримають цілих п’ять вихідних (з 28 квітня по 1 травня).





На правах реклами