Ми у Facebook
30.04.2019, 13:00

Ні - пластиковим квітам та вінкам на кладовищах

З прийдешніми Великодніми святами люди приходять до могил своїх рідних, щоб помолитися, прибрати гроби, а також стараються зробити так, щоб вони були красиві, часто використовуючи пластикові квіти та вінки. У Львові закликають відмовитись від "мертвих" квітів.
Департамент містобудування міста Львова закликає мешканців не використовувати пластикові квіти, натомість пропонують використовувати живі квіти, сухоцвіти та свічки.

«Пластикові вінки і квіти не несуть ніякої богословської символіки, а лише завдають значну шкоду довкіллю. Окрім того, пластикові вінки мають нетривалий термін використання, за рік їх викидають на смітники або спалюють. Якщо пластик закопувати в землю, він не розкладається упродовж 100 років. Натомість, якщо спалювати пластик, діоксини, які виділяються, отруюють навколишнє середовище.

Які квіти краще нести на кладовище? [+ПОРАДИ]

Одночасно варто наголосити, що є хороше розуміння проблеми та підтримка церкви, адже священики під час богослужінь просять парафіян під час Великодніх свят йти на цвинтар з відкритим серцем та щирою молитвою", - зазначили в департаменті містобудування.


Чи потрібно нести штучні квіти на цвинтар?

«Наближаються Великодні свята, і місто підтримує позицію церкви та колег, які створили кампанію "Львів без поліетилену“. Тому ми теж закликаємо мешканців, щоб сьогодні, відвідуючи померлих на кладовищах, вони не несли пластикові квіти, а натомість використовували живі», - сказав Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Традиції, забобони, марновірства про могили, кладовища і поминальні дні





На правах реклами