Ми у Facebook
03.05.2019, 07:40

До кінця року в Україні хочуть впровадити 600 нових освітніх просторів

Фото з Інтернету

Такі плани в урядовців.
реформування у сфері освіти, на переконання представників уряду полягає також у створенні абсолютно нового освітнього середовища для дітей, навчальної інфраструктури, що включає 4 обов’язкових компонента: енергоефективність, безбар’єрність, безпека і новий мотивуючий дизайн. Про це під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«В Україні вже функціонує 450 НОПів, лише з початку року - 150. На кінець року плануємо отримати 600 НОП. Ми затвердили нові державні будівельні норми, які стосуються шкіл і дитячих садків. Вони стосуються не тільки безбар’єрності і енергоефективності, це ще й нові підходи до організації навчального процесу. Для прикладу, нові ДБН дозволяють вбудовувати дитячі садки до 70 місць в житлові комплекси, де є певний дефіцит території», - зазначив Геннадій Зубко.

Про це повідомляє Урядовий портал.

З 2021 року також суттєво зміниться система складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для випускників шкіл – стане більше обов’язкових предметів, а тестування з української мови та математики матимуть 2 рівні складності.

Всі випускники українських шкіл з 2021 року будуть складати обов'язковий іспит з математики.





На правах реклами