Ми у Facebook
06.05.2019, 17:18

Василь Руденко: “Острозька академія — це університет, який здобув не лише всеукраїнське, а й міжнародне визнання”

фото з oa.edu.ua

До 25-річчя відродження Національного університету «Острозька академія» другого травня, у рамках інтерактивного проекту «Ті, хто відроджували Острозьку академію», відбулася зустріч студентів, викладачів і співробітників вишу з Василем Руденком.
Василь Руденко у період відродження Острозької академії був радником Президента України Леоніда Кравчука з питань територій. Саме завдяки всебічному сприянню і підтримці Василя Миколайовича Президент України Леонід Кравчук підписав відповідний Указ № 158/94 від 12 квітня 1994 р. «Про утворення Острозького колегіуму». Тому Василь Руденко поділився власними спогадами з цього приводу, а також відповів на низку питань студентів щодо перспектив розвитку Острозької академії, актуальних питань українського державотворення тощо.

фото з oa.edu.ua
фото з oa.edu.ua


фото з oa.edu.ua
фото з oa.edu.ua


фото з oa.edu.ua
фото з oa.edu.ua


“Мені приємно сьогодні перебувати в Острозькій академії. 25 років тому багато хто не вірив у її відродження, а сьогодні — це університет, який здобув не лише всеукраїнське, а й міжнародне визнання. Це все стало можливим завдяки клопіткій та згуртованій праці ініціаторів, які стояли біля витоків відродження Острозької академії. Університет дав нове дихання для міста загалом, яке тепер без перебільшення є Волинськими Афінами”, — зауважив Василь Руденко.

Нагадаємо, в академічному парку Національного університету «Острозька академія» зацвіли легендрарні сакури.

До речі, 12 квітня, Острозька академія відзначила 25 років відродження - в цей день Президент України підписав відповідний Указ. Тоді Національний університет "Острозька академія" відвідав предстоятель Православної церкви України, Блаженніший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України





На правах реклами