Ми у Facebook
26.05.2019, 12:40

Які пільги можуть отримати учасники АТО та члени їх сімей

На черговій сесії обласної ради депутати розглянуть проект рішення, який має на меті покращити соціальне забезпечення, медичний захист, психологічну реабілітацію та інші заходи соціальної підтримки учасників антитерористичної операції.
Йдеться про Обласну комплексну програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпечення їх здійснення, на 2019-2022 роки.

Після війни: список пільг для учасників АТО (+ІНФОГРАФІКА)

Згідно цієї програми учасники та ветерани війни-добровольці матимуть можливість проводити лікування та зубопротезування в комунальному підприємстві «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» з розрахунку до 10 тис. грн. на одну особу, в тому числі виготовлення сучасних зубних конструкцій. Також це стосується вдів та дітей загиблих учасників.

Крім того, за рахунок обласного та районних бюджетів, бюджетів ОТГ відбуватиметься забезпечення профілактичних, реабілітаційних та лікувально-оздоровчих заходів, зокрема забезпечення в установленому порядку направленнями учасників, ветеранів війни-добровольців до комунального підприємства «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни».

Також програма передбачає:
- надання адресної грошової допомоги демобілізованим воїнам, ветеранам війни-добровольцям, сім’ям воїнів, які потрапили в полон;

- надання пільг на проїзд в пасажирському транспорті загального користування; забезпечення земельними ділянками та вирішення житлових питань учасників, членів сімей загиблих та ветеранів війни-добровольців;

- забезпечення безоплатного харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів та звільнення від плати за харчування вихованців дошкільних навчальних закладів, батьки яких є учасниками, в тому числі загиблими учасниками та батьки яких віднесені до осіб, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту у період 2013-2014 роках.

Після війни: учасники ООС мають такі ж пільги, що й учасники АТО

Програма розроблена на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2018 року №1021.





На правах реклами