Ми у Facebook
16.05.2019, 13:20

Вакарчук заявив про створення партії: В команді відома рівнянка

Святослав Вакарчук створює політичну партію «Голос» і йде на парламентські вибори. Серед членів команди - Соломія Бобровська.
Сьогодні Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії «Голос». Похід у велику політику музикант і громадський діяч пояснив необхідністю справжніх змін у країні, яких вимагають українці.



«У часи, коли Росія своїми діями підриває нашу безпеку і створює екзистенційну загрозу ззовні, стара політика ослаблює державу зсередини. Ми мусимо знищити внутрішнього ворога, і стати сильними перед лицем ворога зовнішнього. Саме тому партія «Голос» йде на вибори до Верховної Ради», – сказав Вакарчук.

Партійний список «Голос» сформує в результаті відкритого обговорення на з’їзді.

Наразі представлені члени команди (не партії)

До «Голосу» увійшли люди, які вже змінювали країну:
- Юлія Клименко, екс-заступниця Міністра економіки в уряді реформаторів
- Ярослав Юрчишин, громадський активіст та екс-голова правління антикорупційної організації Transparency International Україна
- Юрій Соколов, доктор медичних наук та піонер у сфері кардіохірургії
- Андрій Шараскін (кіборг “Богема”), актор, режисер та командир роти, яка захищала Донецький аеропорт
- Соломія Бобровська, громадська активістка, волонтерка, в. о. голови Одеської ОДА у 2016-2017 роках

ДОСЬЄ: СОЛОМІЯ БОБРОВСЬКА



Для засновників «Голосу» пріоритетним є змінити правила гри в українській політиці, відділити гроші від політики і поставити людину в центр державної політики. «Ми віримо, що гідність кожного українця є непорушною. Кожен має безумовне право на повагу. На гідне життя – добробут, безпеку і свободу. Ми захищатимемо гідність кожного українця і від зовнішнього ворога, і від старої політичної системи», – сказав лідер нової партії.

Вакарчук запевнив, що партія не братиме жодної копійки в олігархів, а фінансуватиме її прозорий бізнес і прості українці. Зараз партія перебуває у процесі реєстрації.

За словами Вакарчука, входження до Верховної Ради є лише необхідним кроком, щоб запустити в Україні справжні зміни. Лідер нового руху закликав українців приєднуватися до команди «Голосу», зареєструвавшись волонтером на сайті GolosZmin.org.

Старт нової політичної сили відбувся у символічному місці – на Старокиївській горі, де Кий збудував першу київську фортецю. «Звідси почалася Україна, і тут сьогодні ми почнемо нову добу в українській політиці», – сказав Святослав Вакарчук.





На правах реклами