Ми у Facebook
17.05.2019, 11:17

Здоров'я на Рівненщині майже за 10 мільйонів

На Рівненщині стартує сезон оздоровлення.
Аби узгодитироботу усіх причетних служб, у Рівненській ОДА відбулася координаційна рада за участю керівників оздоровчих закладів, освітян, медиків, рятувальників.

Оздоровча кампанія повинна розпочатися своєчасно та повноцінно, переконаний директор департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак:


«З обласного бюджету цього року передбачено 7,5 мільйонів гривень, а це на півмільйона більше, ніж минулого року. Крім того, фінансування буде здійснюватися за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів».

Понад 6 мільйонів спрямують для оздоровлення дітей віком від 7 до 18 років, які потребують соціальної уваги та підтримки, шляхом надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок. Більше 1 мільйону передбачено для оздоровлення 56 дітей з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися, разом з одним із батьків або особою, що їх замінює. Близько 200 тисяч гривень піде на оздоровлення та відпочинку 36 дітей, які проживають на територіях Донецької та Луганської областей.

Відтак, послугами з оздоровлення зможуть скористатися понад 30 тисяч дітей шкільного віку.

Цьогоріч дітей прийматимуть 7 закладів оздоровлення та 6 – санаторного типу. Зокрема, вони розташовані в Гощанському, Дубенському, Демидівському, Радивилівському, Сарненському, Острозькому та Рівненському районах.
В середньому вартість путівки на 21 день становить від 6 до 8 тисяч.

Окрім цього, влітку також планується організувати роботу 104 пришкільних таборів з денним перебуванням. Вони функціонуватимуть на базі закладів загальної середньої освіти. Активним відпочинком планується охопити близько 12 тисяч учнів. - повідомляє прес - служба Рівненської ОДА

Читайте також - Дитяче: кого у квітні у Рівному народилось більше?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ