Ми у Facebook
23.05.2019, 10:00

Що таке інклюзивно-ресурсні центри і де їх знайти

Фото з Інтернету

Створення інклюзивно-ресурсних центрів за рік уже набрало значних обертів. Саме сюди батьки приводитимуть своїх дітей для комплексної оцінки їхніх особливих освітніх потреб.
Працівники цієї установи в своєму висновку дають школі фактично дорожню карту, як навчати дитину в інклюзивному класі. І саме ці люди мають надавати школі методичну підтримку і за потерби забезпечувати дітей корекційно-розвитковими заняттями.

Ця система замінює систему Психолого-медико-педагогічне консультування, яке ще частково існує – адже створення ІРЦ ще триває, і там, де ще не з’явилися нові установи, продовжують працювати ПМПК. Особливість ІРЦ у тому, що там оцінюють саме освітні потреби дитини і рекомендують, як адаптувати чи модифікувати матеріал для ефективного навчання (а не ставлять діагнози).

ІРЦ створюються за рішеннями органів місцевого самоврядування із розрахунку один центр на 7 тисяч дітей, які проживають в об’єднаній територіальні громаді чи районі, та не більш як на 12 тисяч дітей, які проживають у місті чи районі міста.

Де саме розташовані ІРЦ і як у них потрапити?

Адреси та контакти у посиланні IRTS-u-Rivnenskiy-oblasti - повідомляє Управління освіти і науки в Рівненській області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ