Ми у Facebook
11.07.2019, 15:20

У Києві активно штрафують за неправильну парковку

Фото Економічна правда, epravda.com.ua

В столиці запрацювали інспектори з паркування.
На вулицях Києва почали працювати інспектори з паркування Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Вони працюють за визначеними маршрутами в центрі міста, де є проблеми з паркуванням (зокрема у Печерському, Шевченківському та частково Голосіївському районах).

З липня інспектори, не припиняючи профілактичну роботу з водіями щодо запобігання порушень, перейшли до другого етапу діяльності - фіксації в режимі фотозйомки (відеозапису) найбільш грубих порушень Правил дорожнього руху, а також винесення постанов про адміністративні стягнення (штрафи) за вчинені адміністративні правопорушення.

Про це написав начальник інспекції з парковки Дмитро Рахматуллін на своїй сторінці в Facebook.

Можуть оштрафувати за:

Порушення правил зупинки та стоянки автомобіля (ч.1 статті 122 КУПАП) – розміщення автомобіля в зоні дії знаків 3.34 та 3.35 – штраф у розмірі 255 грн;

Порушення правил зупинки та стоянки автомобіля (ч. 3 статті 122 КУПАП) – розміщення автомобіля, що створює перешкоди дорожнього руху або загрозу безпеці руху, у тому числі:

- зупинка ближче 30 метрів від посадкових майданчиків громадського транспорту або від дорожнього знаку зупинки з обох боків;

- зупинка на пішохідних переходах і ближче 10 метрів від них з обох боків;

- зупинка ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду;

- зупинка на перехрестях та ближче 10 метрів від них з обох боків;

- стоянка у місцях, де створює перешкоду для руху пішоходів,

– штраф у розмірі 510 грн з тимчасовим затриманням (евакуацією) автомобіля.


Фото Економічна правда, epravda.com.ua
Фото Економічна правда, epravda.com.ua


"Через відсутність на сьогодні сертифікованих технічних засобів фотофіксації порушень правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, що функціонують згідно із законодавством про захист інформації, інспектори з паркування фіксують правопорушення у так званому ручному режимі без пересилки матеріалів фіксації з доказовою базою правопорушення по інформаційно-телекомунікаційних мережах. Безпосередньо на місці вчинення правопорушення інспектором з паркування друкується повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності, яке розміщується на лобовому склі автомобіля", - написав Дмитро Рахматуллін.

Фото видання Економічна правда.

Нагадаємо, в Києві для ветеранів проводять безкоштовні навчання. На Рівненщині Захисники України взялися власними силами створити собі квартири, але поки що їм це не вдається.





На правах реклами