Ми у Facebook
16.07.2019, 15:23

Рівненщина: чоловіка, у господарстві якого підірвалися діти, взяли під варту

Сьогодні, 16 липня, у Рівненському міському суді відбулося засідання щодо обрання запобіжного заходу 59-річному жителю селища Смига Дубенського району, в обійсті якого внаслідок вибуху загинуло двоє малолітніх дітей.
Нагадаємо, трагедія сталася 13 липня. 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик, внуки чоловіка, які проживали у будинку навпроти, прийшли в гості до бабусі і дідуся. Останнього на той момент вдома не було. Діти відкрили металевий сейф, що стояв у кухні. В ньому вони знайшли коробку, яка зовні не викликала жодної небезпеки, втім, як з'ясувалося, в ній був вбудований вибуховий пристрій. Коли хлопчик відкрив коробку, стався вибух. Малолітні загинули одразу на місці події.

Чоловіка затримали та повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 1 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство двох осіб), ч. 1 статті 263 (незаконне поводження з вибуховим речовинами та боєприпасами) та частиною 1 статті 263-1 (незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

Крім того, під час огляду його господарства піротехніки ДСНС та вибухотехніки ГУНП виявили 1049 вибухонебезпечних предметів, які одразу було знешкоджено.

Нині суд задовольнив клопотання слідчого слідчого управління та обрав 59-річному жителю Смиги запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 діб.

Досудове розслідування триває.

За повідомленням з відділу комунікації поліції Рівненської області.





На правах реклами