Ми у Facebook
18.07.2019, 16:00

Неочікуваний поворот: підсумкова соціологія 153 виборчого округу на Рівненщині

фото Depo.ua

Вже цієї неділі українці будуть робити свій вибір на позачергових парламентських виборах.
За тиждень до дня голосування ми вирішили дізнатися, хто є лідерами передвиборчої гонки по кожному з округів. Сьогодні знайомимо вас з результатами соціологічного опитування виборців 153 виборчого округу.
Варто зазначити, що межі 153 виборчого округу – це частина міста Рівне, Рівненський район, Острозький район, Гощанський район та Корецький район.

В період з 1 по 14 липня соціологами Центру моніторингу громадської думки було проведено репрезентативне опитування мешканців округу. Під час якого респондентів запитували про те, чи збираються вони голосувати на виборах 21 липня та якого кандидата вони підтримали, якби вибори відбувалися вже завтра.

Опитування проводилося методом анкетування у формі особистого інтерв’ю (face-to-face). В ході дослідження було опитано 989 осіб віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною, оскільки відтворює статистичну структуру генеральної сукупності за основними соціально-демографічними (вік, стать) і територіальними ознаками (поділ обкругу на райони та частину міста Рівне).

Результати опитування стали відкриттям навіть для самих кандидатів у нардепи.

Так, лідером симпатій опитуваних респондентів став Юрій Вознюк, діючий нардеп цього округу. За нього відали б свої голоси практично 22% опитаних, а саме 21,9%.
«Відкриттям» виборів цього округу став Павло Нікітюк, досвідчений юрист та адвокат, який займає нині другу сходинку після Вознюка. Його результат 19,3%.

Трійку лідерів закриває Роман Іванісов, киянин, засновник ТОВ «Проф Дез Контроль Плюс». Він має 16,5% голосів. Четвертий - депутат Рівненської облради Володимир Валявка. На п'ятій сходинці Віктор Щербачук, керівник «Ріттер Біо Агро» і «Дедденс Агро». Його результат - 7,4%.

Інші кандидати показали значно менші результати, 4,8% респондентів відповіли, що зіпсують бюлетень, а 7,2% сказали, що не братимуть участі у голосуванні.

Додамо, що усі кандидати мають резерв для добору голосів, оскільки майже половина респондентів ще не визначилася зі своїм вибором. Похибка дослідження не перевищує 3%.





На правах реклами