Ми у Facebook
26.07.2019, 08:00

Сьогодні у Рівному буде акція

У Рівному проведуть акцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.
26 липня РОБФ «Наше Майбутнє» спільно з Рівненським центром громадського здоров’я та за підтримки Альянсу громадського здоров’я проведуть інформаційно-просвітницьку акцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який традиційно відзначається у всьому світі щороку 28 липня.

Під час акції всі бажаючі зможуть безкоштовно пройти тестування на гепатит С, отримати кваліфіковану консультацію лікарів та соціальних працівників, ознайомитися з інформаційними матеріалами про шляхи передачі, тестування, профілактику та лікування вірусних гепатитів.

Акція у Рівному пройде 26 липня з 13.00 до 15.00 в Парку молоді («Лебединка»).

В рамках заходу журналісти, отримають актуальну інформацію про стан профілактики та лікування вірусних гепатитів на Рівненщині. Спікери:


- Світлана Богатирчук-Кривко - заступниця голови Рівненської ОДА, голова обласної координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу;
- Галина Мартинюк – завідувачка Рівненського обласного лікувально-діагностичного гепатологічного центру;
- Людмила Рибчук – директорка Рівненського обласного благодійного фонду «Наше Майбутнє»;
- Ярослав Маслій - заступник директора Рівненського центру громадського здоров’я
Початок прес-брифінгу о 14:00 (майданчик біля Рівненської обласної бібліотеки)


Національна Гаряча лінія з питань вірусних гепатитів: 0-800-50-33-10
(всі дзвінки у межах України безкоштовні).


Довідково:


У світі понад 71 млн. людей інфіковані гепатитом С і з них не менше 1,5 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знають про своє захворювання, оскільки у 80% захворювання протікає безсимптомно. Одним з пріоритетних напрямків діяльності МБФ «Альянс громадського здоров’я» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатитуС в Україні та забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп населення. З 2015 року саме за підтримки Альянсу перші декілька сотень хворих на вірусний гепатит С в Україні вперше почали отримувати безкоштовно сучасне лікування, після чого аналогічні лікарські препарати почали закуповуватися МОЗ України за кошти державного бюджету. - повідомляє прес - служба Рівненської ОДА



Детальніше ТУТ





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ