Ми у Facebook
04.08.2019, 17:22

Росія понесла мільярдні збитки

фото з prm.ua.

Пожежа охопила російські ліси.
Втрати від лісових пожеж в Росії за перше півріччя цього року склав майже два з половиною мільярди рублів (це близько одного мільярда гривень). Про це повідомила російська Рахункова палата.

Загалом пожежі виникали понад 7500 пожеж. Основними причинами Рахункова палата назвала, зокрема, брак фінансування, відсутність необхідної техніки та неукомплектованість пожежної охорони в регіонах. Місцева влада часто відмовлялася гасити вогонь, стверджуючи, що він не становить загрози людям.

Площа загоряння зросла у Сибіру як 60 відсотків і до кінця липня перевищила 3 мільйони гектарів. У Красноярському краї, Іркутській області, Бурятії і Якутії діє режим надзвичайної ситуації. Дим від сибірських пожеж дійшов до американської Аляски і частини Канади.

Уже відомо про кримінальну справу щодо співробітників міністерства лісового господарства Красноярського краю. Слідчі вважають, що посадові особи з березня не вживали необхідних дій для гасіння пожеж. Через це вогонь поширився на великій території.

Про це повідомляє телеканал Прямий.

Нагадаємо, Росія перекрила велику частину Чорного моря. Російський адвокат вважає, що правлінню Путіна загрожує активна молодь





На правах реклами