Ми у Facebook
07.08.2019, 00:24

Як вибрати риболовні снасті?

Від якісного і правильного підбору снастей багато в чому залежить кінцевий результат – великий вилов риби.
Перш ніж взятися до вибору, перерахуємо приманки та інші атрибути, які стосуються цієї групи:

• вудилище;
• котушка;
• гачок;
• волосінь;
• воблер.

Цей список можна доповнити підсаками, чохлами, тубусами і рядом інших дрібниць, необхідних в риболовлі.

Вудилище


Повинне бути відмінно збалансованим, а його довжина залежить від розмірів водойми. Якщо воно становить близько 120 метрів, то і сама вудка повинна бути від 2 до 2,7 метрів. Вудилища можуть бути телескопічними (цілісними) і штекерними (розсувними). Оптимальним вибором стане другий варіант.

Останній параметр, на який потрібно обов'язково звернути увагу – це матеріал з якого виготовлено вудилище:

• скловолокно;
• склокомпозит;
• вуглепластик.

Найкраще зупинити свій вибір на останньому – він чудово поєднує в собі легкість, гнучкість і міцність.

Котушки


До них пред'являється важлива вимога: плавність ходу. Цей показник зводить до мінімуму ймовірність, що спіймана риба зірветься з гачка. Ще один параметр – розмір шпулі – говорить про те, яку довжину волосіні можна намотати на котушку. Він може дорівнювати 1000, 2000 і 3000. Для великої риби обирайте максимальне значення, а для поплавкової риболовлі – мінімальне.

Вазі котушки також слід приділити увагу: чим вона менша, тим краще. Ручку непогано вибрати ту, що складається. Це дозволить мінімізувати ймовірність її поломки.

Гачки


На якість гачка безпосередньо впливає його жало. Воно має бути мінімум в 3 рази довше, ніж перетин і мати конічну форму. Розмір гачка вибирається, виходячи з того, на яку рибу ви збираєтеся вести полювання.

Волосінь


Без волосіні не обійдеться жодна риболовля. Вибирається ця снасть по діаметру перетину, виходячи з ваги передбачуваного видобутку. Так, чим тяжчу ви збираєтеся зловити рибу, тим товщою має бути волосінь. При цьому товщина залежить також і від швидкості течії: в спокійних малих водоймах можна використовувати тонку волосінь, але, якщо ви маєте справу з швидкою річкою, зарослої водоростями, зверніть увагу на більший діаметр снасті.

Воблер


Знадобиться, якщо ви хочете зловити хижу рибу. Він може бути плавниковим і бесплавниковим, а за зовнішнім виглядом він нагадує рибку і використовується в якості приманки. Вибрати вобл ер можна за посиланням https://fish-master.com.ua/voblery/.

Всю іншу атрибутику риболовлі обирайте на свій смак, опираючись на досвід, мету, тривалість та місце ловлі риби.





На правах реклами