Ми у Facebook
24.09.2024, 22:44

Яку капусту вибирати, аби заквасити

Для успішного приготування квашеної капусти важливо не лише правильно підібрати кількість солі, але й обрати відповідний сорт капусти. Це впливає на якість страви так само, як і техніка ферментації.
Не всі види капусти підходять для цього процесу. Рекомендується використовувати середньопізні та пізні сорти, адже саме вони мають щільну структуру, що зберігає хрусткість під час квашення. Ранні сорти, через свою пухкість, можуть перетворюватися на кашу. Найкраще обирати качани, що мають білясте, злегка сплюснуте і щільне листя. При стисканні, внутрішні листки повинні видавати легкий скрип, що свідчить про свіжість продукту.

Зовнішні листки качана можуть бути зеленуватими, проте внутрішні обов’язково мають бути білими. Це гарантує соковитість та хрусткість капусти після ферментації.

Серед сортів, які ідеально підходять для квашення, експерти виділяють: «Слава», «Надія», «Подарунок», «Амагер», «Харківська зимова» та «Мегатон». Від правильного вибору сорту залежить смак і текстура готової квашеної капусти.

Важливо також ретельно дотримуватися техніки ферментації, зокрема, своєчасно проколювати капусту для випуску зайвого повітря, що забезпечить вдалі результати.

Про це повідомляє Телеграф, telegraf.com.ua.





На правах реклами