Ми у Facebook
11.08.2019, 19:30

1111 доларів в секунду. Найбагатші династії світу

У Топ-25 є й вихідці з України.
Опубліковано свіжий рейтинг найзаможніших родин планети, повідомляє Bloomberg.

Найбагатшою сім’єю в світі є Волтони зі США – вони є власниками найбільшої на планеті мережі супермаркетів Walmart (Волмарт). Їхні сукупні статки оцінили в 191 млрд доларів, що на 39 млрд доларів більше за минулорічний показник. Династія заробляє в середньому 4 млн доларів за годину, або 1111 долар за секунду.

Друге місце посідає родина Марсів, які мають 127 млрд доларів (плюс 37 млрд доларів за рік). Вони є власниками виробника шоколадних батончиків Mars. Минулого року вони були третіми й тепер мають 125 млрд доларів (плюс 26 млрд доларів).

Вперше у рейтингу опинилася королівська сім’я Саудівської Аравії (100 млрд доларів), яка посілачетверте місце.

П’яту і шосту сходинки посіли власники французьких будинків моди - брати Ален і Жерар Вертеймери (Chanel, 57,6 млрд доларів) і сімейство Дюма (Hermes, 53,1 млрд доларів).

Сьомі пивовари – три бельгійських сім’ї Ван Дамм, Спулберх і де Мевіус, власники корпорації Anheuser-Busch INBEV, 52,9 млрд доларів).

У десятці – родина Берінгер фон Баумбаха (Німеччина, фармацевтичний концерн Boehringer Ingelheim, 51,9 млрд доларів) та династія Амбані (Індія, Reliance Industries, володіє найбільшим у світі нафтопереробним комплексом, 50,4 млрд доларів).

Десятку замикає американське сімейство Каргілл-МакМілланів зі США (власники корпорації з торгівлі продовольством Cargill, 42,9 млрд доларів).

До речі, у Топ-25 на 17 сходинці вихідці з України. Це клан Пріцкерів (Pritzker), власників мережі готелів Hyatt, статки 33,7 млрд доларів, пише Вголос.

Історія успіху родини почалася у 1881 році, коли засновник династії Микола Якович Пріцкер без долара в кишені виїхав з Київщини, яка тоді входила до складу Російської імперіїї, в Чикаго. Перші зароблені гроші витратив, щоб отримати юридичну освіту. Потім почав вкладати кошти в нерухомість, як і його сини Абрам і Джек, а внуки Джей і Дональд примножили родинні статки, створивши всесвітню мережу готелів Hyatt.

Фото із сайту www.news-cloud.net





На правах реклами