Ми у Facebook
14.08.2019, 20:20

15 серпня у Рівному: календар подій, свята і дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілеєм, Днем народження та Днем ангела!
У четвер, 15 cерпня, у календарі всеукраїнських дат і свят - професійне свято науковців, які проводять розкопки та досліджують матеріальні пам'ятки історичної давнини, День археолога.

За церковним календарем, православні християни та греко-католики вшановують пам'ять священномученика Стефана, папи Римського, та iнших з ним. У храмах згадують Перенесення з Єрусалима до Константинополя мощей першомученика архидиякона Стефана i знайдення мощей праведних Никодима, Гамаліїла i сина його Авива. Із 14 до 27 серпня триває Успенський піст (інші назви - Богородичний, Спасо-Богородичний, Успінський, Спасівка).

Римо-католицька церква відзначає велике свято Узяття Пресвятої Діви Марії в небесну славу (Небовзяття Богородиці, Внебовзяття, Вознесіння Марії Панни). У деяких країнах в цей день існує традиція влаштовувати урочисті богослужіння та процесії, а також приносити перші плоди нового врожаю в дар церквам та каплицям, присвяченим Діві Марії. У Польщі, Литві. Іспанії, Португалії та інших католицьких країнах свято Вознесіння Пресвятої Діви Марії відзначається на дерпжавному рівні та є неробочим днем.

Іменини (День ангела): Степан, Василь, Іван, Кирило, Роман, Тарас, Федір.

Вітаємо Степанів з Днем ангела!


15 серпня в історії.

90 років тому народилась Анна ВАЛЕНТИНОВИЧ (у дівоцтві Ганна Любчик) - уродженка Гощанського району Рівненщини, відома громадська та профспілкова діячка Польщі, одна із засновників польської незалежної профспілки "Солідарність", загинула в авіакатастрофі під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

Прикмета дня: яка погода на Степана 15 серпня – таким буде і весь вересень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
14 серпня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
Церковний календар на серпень 2019
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у серпні 2019
Календар на 2019 рік: свята, вихідні та робочі дні

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ