Ми у Facebook
19.08.2019, 10:38

Чи дадуть останній шанс «євробляхам»?

фото з gordonua.com.

Із 22 серпня водіям за використання авто на іноземній реєстрації загрожують «драконівські» штрафи.
Саме з цього числа у разі перевищення терміну розмитнення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб "світить" штраф у розмірі 85 тисяч гривень. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме аж 170 тисяч гривень або конфіскація таких авто.

Які штрафи загрожують водіям "євроблях"

Але нова Верховна Рада почне свою законотворчу роботу лише 29 серпня, Тож зрозуміло, що розглянути законопроект президента Зеленського, який пообіцяв продовжити термін легалізації авто до кінця року, не вдасться. Оскільки виник тиждень невизначеності, ймовірно, поліція та митники будуть лояльніше ставитися до водіїв євроблях, а ті триматимуть свої авто від гріха подалі…

Як повідомив керівник Головного сервісного центру МВС і депутат від правлячої партії "Слуга народу" Владислав Криклій, одним з першочергових завдань оновленого законодавчого органу буде вирішення питання штрафів та доступного розмитнення авто.

"Законопроект, який пропонував Володимир Зеленський, буде розглядатися як невідкладний в день урочистого засідання, чи в наступний перший робочий день. Однозначно його будуть підтримувати, щоб це питання вирішити. Рада, швидше за все, продовжить цей термін (відсутності штрафів за використання "євроблях"), але протягом цього терміну треба буде напрацювати рішення", - передає слова нардепа auto.24tv.ua.

На думку пана Криклія всі, хто хотів "легалізувати" автомобіль на європейський реєстрації, вже це зробили.

"Є питання з тими хто не зареєстрував, тут треба розбиратись. Це може бути просто небажання – люди не хочуть реєструвати авто і вони хочуть щоб цей період продовжувався постійно. Втрачені документи або покупка авто у дивний спосіб (авто завозили "на верблюда"), невідомо де той юридичний власник і як його шукати. І остання категорія - це люди, які завезли автомобіль і чекають, щоб було якесь зменшення митних платежів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Розмитнення "євроблях": пільговий період закінчився
Рівнянин придбав «Теслу», яку розшукував Інтерпол





На правах реклами