Ми у Facebook
22.08.2019, 17:57

Обличчя нової Верховної Ради: як поділилися депутати

Увесь розподіл місць у Раді та комітетів.
Комітетів у Раді 23, майже стільки ж, скільки депутатів у більшості фракцій. За такого підходу, фракції Порошенка і Тимошенко зможуть делегувати у комітети по 1 представнику, ОПЗЖ – по 2, а "Голос" навіть не зможе покрити всі комітети.

Ще однією новинкою від "Слуги народу" у новому скликанні Ради стане розсадка депутатських фракцій.

У попередніх парламентах фракції більшості намагались сісти ближче до трибуни, але завжди залишали хоч невеликий сектор попереду для фракцій меншості. Розсадка відбувалася "променями", тобто до проходу до трибуни мали доступ всі фракції парламенту.

Інфорграфія Українська правда
Інфорграфія Українська правда


Партія Зеленського вирішила в цю гру не гратись. Усі передні ряди перед трибуною і президією Ради забрала собі партія монобільшості. Решта фракцій відправлені на парламентську гальорку.

Про це повідомляє Українська правда.

Така розсадка стратегічно важлива, адже:

візуально під час будь-якої телевізійної трансляції засідань видно лише ближчу до президії частину зали, тобто тепер складатиметься враження, наче в залі окрім "слуг" взагалі нікого нема;

для того, щоб використати такий метод парламентської роботи, як блокування трибуни, потрібен легкий доступ до неї. Зараз вдатись до такого засобу іншим фракціям буде проблематично з огляду на близькість до президії членів "СН", які можуть оперативно зреагувати на будь-які "радикальні" дії колег;

Нагадаємо, що Зеленський спростив отримання українського громадянства для деяких росіян, а також пообіцяв пообіцяв покарати бурштинщиків.





На правах реклами