«Корисна програма»: як вибрати смачний і натуральний йогурт? (+ВІДЕО)
Глядачі дізнаються: на що потрібно звертати увагу при виборі йогурту і як приготувати його в домашніх умовах?

Нобелівський лауреат Ілля Мечников в минулому столітті уважно вивчав властивості бактерій, що містяться в йогурті. І вживав цей продукт щодня, щоб загальмувати процеси старіння. Вчений дійсно прожив удвічі більше, ніж його брати. Та й сьогодні реклама продовжує нас переконувати в тому, що йогурт - це корисний сніданок, унікальні лактобактерії, свіжі фрукти і тонкий молочний смак. Але чи так це насправді? З чого виготовлений йогурт? І як він впливає на наше здоров'я?

«Правильний йогурт містить «живі культури» - корисні бактерії, які здійснюють благотворний вплив на організм людини: покращують травлення, підвищують імунітет, нормалізують мікрофлору кишківника, - розповідає експерт з якості та безпеки харчових продуктів Ольга Шуляк. - Основним індикатором натуральності продукту є його термін придатності. Вибирайте йогурти, які зберігаються не більше 14 днів. Чим свіжіший йогурт, тим більше в ньому живих бактерій. Найкориснішим є натуральний йогурт, який можна приготувати в домашніх умовах».
У чому різниця між питним і густим йогуртом? З якими продуктами його краще вживати? Який з йогуртів вважається найкориснішим для дітей? Чи можуть в ньому міститися шкідливі консерванти? Як можна використовувати йогурт, термін придатності якого закінчується? І як за допомогою цього продукту можна позбутися від акне?
У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: автор сюжетів проекту Віра Борсук; мікробіолог Оксана Вольська; лікар-гастроентеролог Галина Салтикова; експерт з якості та безпеки харчових продуктів Ольга Шуляк; голова правління громадської організації «Всеукраїнська асоціація по захисту прав споживачів» Максим Гончар. Корисними порадами поділиться зоряний експерт цього випуску - прима-балерина Національного театру опери та балету Христина Шишпор.

«Їм мало, постійно сиджу на дієтах, тому частенько дозволяю собі випити йогурт вранці або вдень замість повноцінного прийому їжі, - розповідає Христина Шишпор. - Але в «Корисній програмі» дізналася багато нового і цікавого. Виявляється, йогурт корисний в поєднанні з іншими продуктами, а не натщесерце. У дієтичному харчуванні його краще вживати з овочами і фруктами або через 2 години після їжі. Крім того, знежирені йогурти - не більше ніж маркетинговий хід виробників. Вони позбавлені цінних жиророзчинних вітамінів, та й кальцій з них засвоюється гірше. Тому краще купувати продукти з низьким вмістом жиру (1,5 - 2,5%), ніж знежирені».
Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений йогурту, дивіться завтра, 11 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».
Промо-анонс – https://www.youtube.com/watch?v=Ogs82YDqIL0
У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо вам продали неякісний товар, у вас є скарги, пропозиції та поради, пишіть на сайт проекту https://korysno.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію: 067-879-55-91.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Олександр Лук'яненко: «Корисна програма» вчить якості життя»

Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 265
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 276
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 278
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 299
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 209