Ми у Facebook
14.09.2019, 09:59

Париж паралізував найбільший страйк десятиліття

І це не "жовті жилети".
Фото thelocal.fr/AFP

Члени трьох найбільших профспілок транспортної сфери виступили проти пенсійної реформи. У місті утворилися небачені затори, протяжність яких в цілому склала майже 300 кілометрів. Про це повідомляє news.liga.net з посиланням на The Local. Як повідомляє видання, страйк був найбільшим, починаючи з 2007 року.



У п'ятницю, 13 вересня, цілий день були закриті 10 з 16 ліній паризького метро, інші працювали тільки в години пік. Також роботу припинили регіональні залізничні лінії. Через транспортний колапс тарифи на послуги таксі зросли у 2,5 раза.

До нормального графіка роботи транспортна система французької столиці повернулася тільки з ранку 14 вересня.

Як повідомляє видання, причиною протестів стала анонсована президентом Макроном та урядом Франції велика пенсійна реформа, що пропонує об'єднати 42 різних пенсійних системи в єдину, універсальну, на основі нарахуванні балів.



Працівники метрополітену стверджують, що нова універсальна пенсійна система змусить їх працювати довше, позбавивши права дострокового виходу на пенсію, про що домовлялися кілька десятиліть тому для компенсації шкоди від роботи під землею. У середньому працівники метрополітену виходять на пенсію в 55 років, а більшість французів - у 63 роки.

Перехід до універсальної системи розрахунку пенсій на основі нарахування балів також позбавить хороших пенсій представників багатьох різних професій - від моряків до нотаріусів, включно з працівниками культури. А ті, хто виходить на пенсію до 64 років, отримуватимуть меншу пенсію.

Пенсійну реформу французький уряд може затвердити вже на початку наступного року.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами