Ми у Facebook
15.09.2019, 15:20

З 1 жовтня пільги надаватимуть по-новому

Фото ілюстративне

Йдеться про запровадження нової системи надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідно до ухваленого Урядом рішення паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.
Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі через АТ «Ощадбанк» . Для цього АТ «Ощадбанк» вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Після того «Ощадбанк» здійснюватиме переказ коштів на рахунки організацій надавачів послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ «Ощадбанк».

Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і звикли не витрачати сили і час на оплату житлово-комунальних послуг. Йдеться, перш за все, про людей похилого віку, які звикли до встановленого алгоритму дій і не бажають його змінювати.

Для інформування цих пільговиків про стан розрахунків за послуги АТ «Ощадбанк» надсилатиме СМС-повідомлення на мобільний телефон пільговика. Тому, тим пільговикам, які не будуть змінювати порядок отримання пільг, обов’язково необхідно повідомити управлінню праці та соціального захисту населення мобільний телефон на гарячу лінію управління : 63-38-96 або 066 514 75 77.

Пільги у готівковій формі призначатимуться за бажанням пільговиків на підставі поданих особисто заяв до органів соціального захисту населення.

Для оформлення пільг у грошовій готівковій формі пільговику необхідно відкрити рахунок в АТ «Ощадбанк» та особисто звернутись в управління праці та соціального захисту населення до 15 жовтня 2019 року, тоді виплата пільг буде здійснюватись з початку опалювального сезону.

При зверненні пільговик має заповнити заяву, пред’явити паспорт та документи, що посвідчують особу членів сім’ї, на яких поширюється пільга ( дружина, чоловік, неповнолітні діти, непрацездатні батьки і т.д.), подати реквізити відкритого в «Ощадбанку» рахунку, та вказати особові рахунки в організаціях надавачах послуг ( вони зазначені у квитанціях на оплату послуг).

Звертаємо увагу усіх пільговиків! Для своєчасного та правильного нарахування пільг управлінню праці необхідно мати достовірну інформацію щодо місця проживання пільговика, складу його сім’ї, послуг, якими він реально користується. Тому, пільговикам, у яких стались зміни, що впливають на нарахування пільг, необхідно терміново звернутись в управління та повідомити про ці зміни.

Прийом пільговиків проводиться в управлінні праці та соціального захисту населення: понеділок, вівторок, четвер, п’ятниця з 9-00 до 13-00 та з 14-00 до 16-00. за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 12, каб. № 25, телефон для довідок 63-38-96, моб. т. 066 514 75 77.

За матеріалами Рівненської міської ради.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами