Ми у Facebook
05.10.2019, 20:45

«Якби люди частіше користувалися науковим знанням, то й життя було кращим», - у Рівному говорили про науку

фото ілюстративне з commons.com.ua

Наука в нашому житті важить більше, ніж може здаватися.
На хвилях Українському радіо. Рівне щоп’ятниці о 20.15 можна послухати програму «Теорія всього». Ведучі програми два молодих науковці: Дмитро Шевчук – доктор філософських наук, професор Національного університету «Острозька академія» та Віталій Лебедюк – кандидат наук з державного управління, доцент, декан факультету політико-інформаційного менеджменту Національного університету «Острозька академія» разом із гостями – науковцями розмовляють на теми, які стосуються різних наукових царин.
Нещодавно Дмитро Шевчук та Віталій Лебедюк зустрілися з рівнянами в книгарні Є, аби подискутувати про науку та її популяризацію.


Дмитро Шевчук та Віталій Лебедюк
Дмитро Шевчук та Віталій Лебедюк


«Досі в суспільстві є чимало фейків та забобон, які стосуються науки. Саме тому так важливо популяризувати науку. Тим паче, що сьогодні відбувається так багато нових наукових відкриттів, які здатні перевернути наше уявлення про світ. До того ж, наші бесіди із науковцями є також для них корисними, адже часто дозволяють поглянути на проблематику, яку вони досліджують не один рік, з нового боку. Також хотілося б, аби наша аудиторія розширювалася й люди розуміли, що наука – це дуже цікаво», - зазначає Дмитро ШЕВЧУК.

Тим паче, що наука більш наближена до нашого життя, як можна подумати:

«Наука тісно пов’язана з нашим життям, адже в реальності діють закони і правила, які сформулювали науковці. Для того, аби розуміти, як живе суспільство, потрібні, наприклад, знання з галузі соціології. Якби ми частіше керувалися розумом, науковими істинами, то й життя було б кращим та впорядкованішим і раціональнішим», - говорить Віталій ЛЕБЕДЮК.

Тож, аби більше наблизитися до світу науки, слід щоп’ятниці о 20.15 налаштувати свій приймач на хвилю 87.8 ФМ.





На правах реклами