Ми у Facebook
07.10.2019, 10:40

В Острозькій академії встановлять черговий рекорд Гіннеса

Із нагоди святкування 25-річчя Острозької академії 10 жовтня в університеті відбудеться встановлення рекорду Гіннеса у номінації «Найбільша лекція з археології».
Теперішній рекордсмен – префектура Аоморі, що в Японії. Цей освітній захід, який відбувся з ініціативи місцевого уряду, відвідали 293 учасники. У Національному університеті «Острозька академія» планують перевершити попередні показники та провести лекцію на тему «Середньовічний Острог, відкритий археологами» для понад 300 студентів.

«Почесним лектором під час встановлення рекорду буде науковець Богдан Прищепа, автор низки публікацій на історичну тематику, професійний археолог, що поділиться особистим досвідом проведення розкопок та розповість слухачам, наскільки цінними є археологічні знахідки, знайдені на території Острога й Острозької академії. Одразу після завершення встановлення рекорду студенти матимуть можливість перевірити отримані знання, відповідаючи на питання щодо тематики лекції, у форматі письмового тесту. Також до процедури встановлення рекорду залучені археологи-науковці з Рівненщини — випускник Острозької академії, керівник відділу історико-культурного заповідника міста Дубна Юрій Пшеничний і завідувач відділу археології та давньої історії Рівненського обласного краєзнавчого музею Олексій Войтюк»,розповіла проректорка з навчально-виховної роботи Національного університету “Острозька академія”, професорка Руслана Каламаж.

Лекція в Острозькій академії перевершить показники попередника за тривалістю. Увесь процес підготовки рекорду та спробу його встановлення безперервно транслюватимуть в онлайн-режимі, тому стати свідком унікальної для України події зможуть усі охочі.

Нагадаємо, що у 2014 році Національний університет «Острозька академія» став першим українським закладом вищої освіти, що потрапив до світової Книги рекордів Гіннеса у номінації «Найдовший марафон читання», присвяченого 200-річчю з Дня народження Тараса Шевченка. За 456 годин, зафіксованих на хронометрі, близько трьох тисяч учасників перечитали «Кобзар» 45 разів, а це — 11 250 творів. Крім цього, Острозька академія 10-кратний номінант Книги рекордів України.





На правах реклами