Ми у Facebook
15.10.2019, 17:58

В Україні почав працювати бізнес-омбусдсмен: що він робитиме?

Відомі й інші цікаві деталі про нового вископосадовця.
Сьогодні, 15 жовтня, Марчін Свєнчіцький вступив на посаду бізнес-омбудсмена України. Пан Свенчіцький став наступником Альгірдаса Шемети, першого бізнес-омбудсмена. За 5 років роботи Рада бізнес-омбудсмена розглянула понад 6100 скарг від компаній щодо неправомірних дій державних органів та допомогла підприємствам повернути понад 17 млрд. грн.

«Ми бачили Раду як ефективну організацію, яка допомагає компаніям в Україні захищати свої законні права. Моє першочергове завдання – це, нарешті, прийняття Верховною Радою Закону про Установу бізнес-омбудсмена. Коли діятиме цей закон, Рада матиме більше інструментів для виявлення та усунення системних проблем, з якими стикаються підприємці, а також налагодження ефективного діалогу між бізнесом та державними органами», - зазначив Марчін Свєнчіцький.

Марчін Свєнчіцький – польський політик та економіст, колишній міністр зовнішньоекономічних зв'язків та заступник міністра економіки, а також мер Варшави. Останні 8 років він був депутатом польського Сейму, де обіймав посаду заступника голови української парламентської групи. Він також консультував український уряд з реформи децентралізації у 2014-2015 роках і був керівником проекту ЄС-ПРООН «Блакитна стрічка» в Києві у 2007-2011 рр.

Про це йдеться на офіційному сайті бізнес-омбудсмена, boi.org.ua.

Нагадаємо, Зеленський знову зробив заяву про бурштин Формулу Штайнмаєра підтримують в ОБСЄ





На правах реклами