ТОП-7 найкорисніших продуктів листопада
Плід має сильний аромат і терпкий смак. Це джерело харчових волокон, антиоксидантів, вітамінів і мінералів. Плід містить таніни і багато вітаміну С. Айва є хорошим джерелом кальцію, заліза, калію, магнію і міді.
В айві містяться залізо і мідь, які беруть участь в синтезі гемоглобіну. Вітамін С і флавоноїди зміцнюють стінки капілярів і великих кровоносних судин. Біологічно активні сполуки в айві зміцнюють імунітет.
ГРАНАТ
Цей плід корисний тим, що має багато вітамінів, клітковини, мікроелементів, які потрібні для роботи мікрофлори. Гранат відмінно допомагає організму справитися з різними недугами. До складу плодів входять вітаміни (C, B6, B12) і мінеральні речовини (кальцій, залізо, фосфор, магній, марганець, хром, мідь, натрій і багато інших).
ХУРМА
Вітаміни, які містить хурма (С, РР, Е, А) і мікроелементи (кальцій, калій, залізо, фосфор, марганець, магній, йод, мідь) допомагають при авітамінозі, малій кількості червоних кров’яних тілець і при цинзі. Деякі кардіологи призначають своїм пацієнтам як лікувальний і профілактичний засіб плоди хурми для виведення зайвої води з організму пов’язаною з поганою роботою серця. Провітаміни хурми сприятливо впливають на організм, допомагають відновити нормальну діяльність головного мозку при енцефалітах і крововиливах, заспокоїти надмірно збуджену нервову систему, підвищити працездатність. Йод, що міститься в хурмі, заповнює його недолік в організмі при порушенні роботи щитоподібної залози.
ГАРБУЗ
Багатий на вітаміни, має в складі багато калію, кальцію, магнію, заліза, міді, кремнію та ін. Крім того, в м'якоті гарбуза багато пектинів – харчових волокон, які м'яко очищають кишечник.
МАНДАРИН
У його м`якоті багато цукру, вітаміни, пектинові речовини, клітковина, органічні кислоти, солі, фітоніціди. А в шкірці є ефірна олія з альфа-лімоненом, альдегідами, спиртами, а також метиловим ефіром.
РЕДЬКА «ДАЙКОН»
Перш за все дайкон – «санітар» нирок і печінки, а ще справжній рекордсмен за кількістю вітаміну С, що входить до його складу. Вітамін С в поєднанні з вітаміном В, надає прекрасну заспокійливу дію на нервову систему. Також, як редиска і редька, дайкон містить багато солей калію, які виводять з організму зайву воду. У ньому є й солі кальцію, а також клітковина, пектинові речовини, вітамін С. Він має властивості стримувати ріст бактерій і тому пригнічує шкідливу мікрофлору кишечника. Його, як і редьку, рекомендують при застуді, захворюваннях жовчного міхура.
ЖУРАВЛИНА
Журавлина багата вітамінами, пектиновими речовинами, органічними кислотами і цукрами. Ця осіння ягода багата на вітамін С, руктозу і глюкозу, в меншій мірі – сахарозу,бетаїн, лимонну кислоту.Фенольні антиоксиданти також збільшують рівень "хорошого" холестерину і зменшують рівень "поганого".Журавлина зменшує головні болі, знижує вміст протромбіну в крові, підвищують еластичність, міцність стінок кровоносних капілярів. Ягоди журавлини корисно вживати при підвищеному кров'яному тиску, гіпо-і авітамінозі С.
найкорисніші продукти, гарбузова каша, хурма, листопад, сезонні фрукти, споживач
Як помити дзеркало без розводів: кілька простих способів
Завдяки цим простим способам ви зможете легко забезпечити своєму дзеркалу бездоганний вигляд без розводів. Пам'ятайте, що регулярне прибирання допомагає триваліше зберігати дзеркало у чистоті та зберігати його привабливий вигляд.
переглядів: 113
Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради
Ртутні термометри небезпечні і відсутні у продажу, але чи не в кожного ще лишився з мунулого такий прилад. Як безпечно управлятися з термометром, якщо він розбився?
переглядів: 660
На двох вулицях Рівного 25 квітня не буде води
Завтра, 25 квітня, з 09:00 до 17:00 через ремонтні роботи на водопроводі буде тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях.
переглядів: 324
Ціни на газ у 2024 році не зростатимуть
Нафтогаз продовжив фіксований тариф на газ для населення на ще один рік
переглядів: 379
Як зробити так, щоб бузок довше квітнув: поради та правила догляду
Фахівці стверджують, що головним секретом його довгого свіжого цвітіння є правильний зріз.
переглядів: 340