ТОП натуральних чаїв, щоб зігрітись у холод(+РЕЦЕПТИ)
Півсклянки обліпихи, один нарізаний солодкий апельсин, паличка кориці і мед за смаком. Все з’єднайте і залийте 600 мл гарячої води. Мед краще додати вже в чашку.
Обліпиха з яблуком і м’ятою поліпшить захисні функції організму. Потрібно 2 частини обліпихи, 1 частина м’яти, 1 частина яблук. Залийте окропом і розмішайте у воді компоненти, дайте настоятися 10 хвилин. Щоб чай за цей час не охолов - накрийте кришкою.
Його також можна заварювати в термосі: чим більше він настоюється - тим смачніший.
Калина + яблуко = любов
Дуже смачний мікс. Бо чай із калиною смакує не кожному через його специфічний запах та гіркуватий смак, втім, коли додати інші інгредієнти, червоні ягоди набувають дуже приємного смаку і аромату.
А про цілющі властивості чаю з калиною знають усі. Калина багата вітамінами С, К, залізом, каротином тощо. Чай із калиною корисний і для підняття імунітету, і для боротьби з власне застудою.
Шипшиновий
Шипшину називають диво-ягідою, напевне, за однойменними властивостями. Ні для кого не секрет, що ця ягода - одне з див природи, джерело вітаміну С.
На одну склянку беріть 5-6 ягід сушеної шипшини, їх краще заздалегідь розім’яти. Настоювати чай із шипшини можна по-різному: або залити холодною водою і, довівши до кипіння, настояти 20-30 хвилин, або настояти півтори-дві години в термосі, заливши ягоди окропом. Добре додати ще й сухі пелюстки квіток шипшини. А перед подачею додати трішки меду і, якщо бажаєте, скибочку лимона.
Імбирний чай з лимоном - це один iз найкращих засобів для профілактики застуди.
На літр води потрібно: столова ложка дрібно натертого імбиру (можна порізати тоненькими пластинками), лимон чи апельсин, 3 столові ложки меду (перед подачею), за бажанням - кілька подрібнених листочків м’яти або дрібка чорного меленого перцю. В окріп кидаємо натертий імбир. Коли він кілька хвилин покипить, проціджуємо в чашку, додаємо перець, лимон (апельсин), м’яту і мед.
За матеріалами espreso.tv
Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram

укріпити імунітет, чай проти застуди, обліпиховий чай, чай з імбирем, натуральний чай, гарячий чай, як зігрітися, споживач
Що робити, якщо розсада томатів чорніє та падає: поради проти чорної ніжки

Чорна ніжка — грибкове захворювання, яке вражає кореневу шийку молодих рослин. Стебло темніє, стоншується і загниває, розсада падає й гине.
переглядів: 213
Що додати в тісто, щоб паска була жовта: перевірені лайфхаки

Ароматна, м’яка, пухка — саме такою має бути ідеальна великодня паска. Але є ще один важливий критерій — колір. Багато господинь мріють про насичено жовту паску, як із бабусиної печі, але сучасні яйця часто не дають такого ефекту.
переглядів: 295
Ціни на Рівненщині: що найбільше подорожчало за перший місяць весни

На споживчому ринку області у березні 2025 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%.
переглядів: 283
Які квіти саджати на могилі: красиві та невибагливі варіанти

Догляд за могилою — це не лише прояв пам’яті, а й спосіб виразити любов та повагу до померлого. Одним із важливих елементів впорядкування місця поховання є висадка квітів та рослин.
переглядів: 832
Інноваційні технології в стабілізаторах напруги в 2025 році
Коливання напруги можуть стати причиною збоїв у роботі техніки або навіть її поломки. Щоб уникнути цього, варто подбати про стабільне живлення. Саме для цього використовують стабілізатори напруги — вони підтримують безпечний рівень напруги і захищають електроніку. Такі пристрої актуальні як для дому, так і для бізнесу. Надійно з цим завданням справляються стабілізатори Quant — прості у використанні й ефективні в роботі.
переглядів: 105