Ми у Facebook
25.11.2019, 08:00

ТОП натуральних чаїв, щоб зігрітись у холод(+РЕЦЕПТИ)

Фото ілюстративне

Для настрою, для здоров'я, для зігріву - гарячий чай. Готуйте та зігрівайтесь натуральними чаями з шипшини, обліпихи та імбиру. Ці напої також багаті на вітаміни, що так необхідні в холодну пору.
Обліпихово-апельсиновий мікс

Півсклянки обліпихи, один нарізаний солодкий апельсин, паличка кориці і мед за смаком. Все з’єднайте і залийте 600 мл гарячої води. Мед краще додати вже в чашку.

Обліпиха з яблуком і м’ятою поліпшить захисні функції організму. Потрібно 2 частини обліпихи, 1 частина м’яти, 1 частина яблук. Залийте окропом і розмішайте у воді компоненти, дайте настоятися 10 хвилин. Щоб чай за цей час не охолов - накрийте кришкою.

Його також можна заварювати в термосі: чим більше він настоюється - тим смачніший.

Калина + яблуко = любов

Дуже смачний мікс. Бо чай із калиною смакує не кожному через його специфічний запах та гіркуватий смак, втім, коли додати інші інгредієнти, червоні ягоди набувають дуже приємного смаку і аромату.
А про цілющі властивості чаю з калиною знають усі. Калина багата вітамінами С, К, залізом, каротином тощо. Чай із калиною корисний і для підняття імунітету, і для боротьби з власне застудою.

Шипшиновий

Шипшину називають диво-ягідою, напевне, за однойменними властивостями. Ні для кого не секрет, що ця ягода - одне з див природи, джерело вітаміну С.

На одну склянку беріть 5-6 ягід сушеної шипшини, їх краще заздалегідь розім’яти. Настоювати чай із шипшини можна по-різному: або залити холодною водою і, довівши до кипіння, настояти 20-30 хвилин, або настояти півтори-дві години в термосі, заливши ягоди окропом. Добре додати ще й сухі пелюстки квіток шипшини. А перед подачею додати трішки меду і, якщо бажаєте, скибочку лимона.

Імбирний чай з лимоном - це один iз найкращих засобів для профілактики застуди.

На літр води потрібно: столова ложка дрібно натертого імбиру (можна порізати тоненькими пластинками), лимон чи апельсин, 3 столові ложки меду (перед подачею), за бажанням - кілька подрібнених листочків м’яти або дрібка чорного меленого перцю. В окріп кидаємо натертий імбир. Коли він кілька хвилин покипить, проціджуємо в чашку, додаємо перець, лимон (апельсин), м’яту і мед.

За матеріалами espreso.tv

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами