Ми у Facebook
03.12.2019, 11:20

Чому не можна розмовляти по телефону за кермом?

фото з kyiv.depo.ua

Як на голошують патрульні, під час розмови по мобільному телефону реакція людини сповільнюється на одну секунду. Тож водієві потрібно утричі більше часу для реагування на складну дорожню ситуацію. Більшість водіїв не звертає увагу на такі «дрібниці».
Однак, практично всі водії, за невеликим винятком, схильні до ефекту перемикання уваги з керування автомобілем на розмову. Увага концентрується на смузі руху, а навколишня інформація ігнорується.



"Згідно з Правилами дорожнього руху, водіям категорично забороняється користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Відповідальність за порушення заборони користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці, визначається ч.2 ст.122 КУпАП, а відтак карається штрафом 425 гривень.

Водночас закон не забороняє користуватися пристроями hands free, оскільки водій має можливість керувати транспортним засобом, використовуючи обидві руки (провідні та Bluetooth-гарнітури, навушники тощо).

Водій авто несе відповідальність не тільки за себе, але й за безпеку оточуючих", - йдеться у повідомленні патрульної поліції Рівненської області у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, що можна і чого не можна, коли Місяць - молодик? Чого не можна робити в день народження?





На правах реклами