Ми у Facebook
07.12.2019, 20:20

8 грудня 2019 у Рівному: календар подій, свята і дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілеєм, Днем народження та Днем ангела!
У неділю, 8 грудня, у календарі міжнародних, національних та всеукраїнських дат і свят - День благодійності в Україні, який проводиться щорічно у другу неділю грудня згідно з Указом президента № 1220/2007 від 13 грудня 2007 року.

ДЕНЬ ЖАЛОБИ
У неділю, 8 грудня, в Україні оголосили день жалоби за загиблими внаслідок пожежі в одеському коледжі, яка сталася 4 грудня. Про це йдеться в указі №892/2019 глави української держави Володимира Зеленського, оприлюдненому на сайті президента
.

За церковним календарем, православні християни та греко-католики вшановують пам’ять, згадують у молитвах священномучеників Климента, папи Римського, i Петра, архієпископа Олександрiйського; преподобного Петра, мовчальника. Вiддання свята Введення в храм Пресвятої Богородицi. Різдвяний піст.

8 грудня римо-католики відзначають свято Непорочного Зачаття Діви Марії.

Іменини (День ангела): Андрій, Варлам, Василь, Віктор, Григорій, Дмитро, Іван, Іларіон, Климент, Кузьма, Микола, Олександр, Павло, Петро, Серафим, Семен (Симеон), Ярослав.

8 грудня народились:

- директор ЗОШ № 9 м.Рівне, відмінник освіти України, нагороджена нагрудним знаком "Василь Сухомлинський", ГАВРИЛЮК Раїса Борисівна,
- директор Коровайного дому "Март" МАРТИНЮК Тетяна Степанівна.

13 річниця заснування стоматкабінету "Пріма Дент"

8 грудня в історії:

155 років від дня народження Йосипа (Юзефа) ПАЧОСЬКОГО (1864–1942) – українського та польського ботаніка-флориста (народився в с. Білогородка Дубенського району).

8 грудня 1991 року відбулася зустріч лідерів України, Білорусі та Російської Федерації у Біловезькій Пущі, яка завершилася підписанням Біловезької угоди, що засвідчила юридично факт припинення існування СРСР як держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
7 грудня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
День ангела: календар на 1 – 8 грудня 2019
Церковний календар на грудень 2019
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у грудні 2019

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram







На правах реклами