Ми у Facebook
14.12.2019, 00:00

25 мільйонів доларів за сексуальні домагання: Харві Вайнштейн заплатить своїм жертвам

Харві Вайнштейн після секс-скандалу заплатить жертвам
Харві Вайнштейн і його адвокатам вдалося досягти попередньої угоди з позивачами у справі про домагання. Продюсер збирається відкупитися від звинувачень його жінок, при цьому йому навіть не доведеться визнавати свою провину, пише voiceshowbiz.com.

Останнім часом 67-річний Харві Вайнштейн все частіше скаржиться на самопочуття. За словами адвокатів продюсера, умови утримання у в’язниці та постійний стрес негативно позначилися на його здоров’ї. У зв’язку з цим захисники Харві намагаються оперативно закінчити судові розгляди.

За повідомленнями західних видань, Харві вдалося досягти угоди з жінками, які звинуватили його в домаганнях. Серед позивачів виявилися актриси і колишні співробітниці компанії The Weinstein Company. Кожна з постраждалих отримає близько мільйона доларів, а загальна сума виплат складе 25 мільйонів.



В угоді, яку Вайнштейн має намір підписати в найближчі дні, зазначено, що продюсеру не доведеться визнавати свою провину. Таким чином, він звільниться від відповідальності, й номінально збереже репутацію.

Звичайно, кар’єра Харві вже давно пішла на дно: після масових звинувачень в домаганнях його відсторонили від роботи у власній The Weinstein Company. Зараз компанія проходить процедуру банкрутства. Суми на рахунках Вайнштейна теж зменшилися: за повідомленнями інсайдерів, один з найбагатших кінодіячів 90-х практично позбувся свого стану.

Нагадаємо, що звинувачення на адресу Харві звучали і раніше, ще в 90-х кілька актрис розповіли про домаганнях з його боку. Тоді індустрія розваг була зовсім іншою, тому впливовому бізнесмену вдалося зам’яти скандал. У 2017 році постраждалі жінки надали докази розпусних дій з боку Вайнштейна. Хвиля обурення змусила вийти з тіні й інших жертв, про домаганнях мільярдера повідомили Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Кара Делевінь та інші.



Вайнштейн визнав свою провину за деякими звинуваченнями, через що позбувся кар’єри і сім’ї. Дружина продюсера Джорджина Чапман подала на розлучення відразу ж, як тільки скандал став набувати світового масштабу. Зараз в Голлівуді поширене явище, що отримало назву “ефект Вайнштейна”: після арешту кинодіяча відразу декількох відомих чоловіків звинуватили в домаганнях. Серед них виявилися Кевін Спейсі, Бретт Ратнер, Стівен Сігал та інші.

За повідомленнями журналу The New York Times, Харві може бути відпущений з в’язниці після того, як всі жертви відкличуть свої звинувачення. Як на це відреагує суспільство, яке потребує правосуддя, поки залишається тільки здогадуватися.





На правах реклами