Ці сім овочів і фруктів варто купувати у грудні
Ківі
Це неймовірно корисний і смачний фрукт, який з’являється на прилавках в кінці осені – початку зими. Своїми властивостями він зобов’язаний великому вмісту вітаміну С (навіть більше, ніж у апельсинів). А ще в ківі багато клітковини і інших незамінних мікроелементів. Дієтологи приписують цьому фрукту просто чудодійні властивості: він допомагає нормальній роботі серця, попереджає розвиток онкологічних захворювань, зміцнює імунітет і нормалізує стан нирок. У магазинах варто вибирати найбільш м’які плоди – вони самі спілі і солодкі.
Цибуля-порей
Цибуля-порей – справжня скарбниця корисних речовин. У ній містяться вітаміни С, Е, B1, В2, каротин, калій, залізо і магній. Через високий вміст цих мікроелементів, цибуля є ефективними протизапальними «ліками». А ще вона допомагає при розладах травлення і при застуді. На прилавках таку цибулю можна зустріти цілий рік, в тому числі, в грудні. І взимку вона особливо корисна, так як захищає від вірусів і бактерій.
Пастернак
Це не найпопулярніший коренеплід в раціоні більшості людей і дарма. Адже крім неймовірного пряного і трохи солодкуватого смаку, ця рослина є ще і вкрай корисною. Багато хто порівнює пастернак з селерою і морквою. Спільного дійсно багато, але за хімічним складом плоди все-таки відрізняються. Так пастернак – справжня знахідка для людей з низьким імунітетом і проблемами з серцем. Крім того, коренеплід має болезаспокійливий ефект. А ще він заспокоює нерви.
Мандарини
Мандарин – один з улюблених фруктів більшості людей, який з’являється в магазинах переважно взимку. Він багатий на вітаміни С, К, Е, В1 і В2, D і має антиоксидантні і імуностимулюючі властивості. Щоб вибрати ідеально солодкий і соковитий мандарин, потрібно брати з прилавків ті плоди, шкірка у яких трохи відстає від м’якоті.
Журавлина
Ця зимова ягода містить стільки вітамінів і мінералів, що вважається не найкориснішою в нашій статті. Вона бореться з застудою, підвищує імунітет, піднімає настрій. А ще вона дивовижна тим, що зберігає свої корисні властивості навіть після обробки і консервування. Тому її можна вживати в будь-якому вигляді: свіжою, сушеною, у вигляді варення і навіть соусу. До речі, про соус: спробуйте зробити його до новорічних м’ясних страв – це дуже смачно.
Буряк
Хоч це і не зимовий овоч, але саме в цю пору року їсти його особливо корисно. Буряк багатий вітамінами, що робить його незамінним при застудах і зниженому імунітеті. А ще він містить дуже багато заліза, тому її рекомендують людям з анемією. Налягати на цей плід слід і тим, хто страждає від підвищеного тиску. До речі, готувати з нього можна не тільки борщ, а й безліч салатів і гарнірів.
Ріпа
Ще один недооцінений коренеплід. Зараз він є не особливо популярним, і дуже даремно. У ріпі міститься велика кількість вітаміну С, і вона може стати повноцінною заміною цитрусовим. А ще цей овоч вважається дієтичним – він допомагає зберігати контроль над вагою і обмінними процесами в організмі. А ще ріпа корисна для суглобів. З неї можна готувати овочеве рагу і безліч інших смачних страв.
Як швидко приготувати омлет на сніданок: простий рецепт
Цей простий рецепт омлета дозволить вам швидко і легко приготувати смачний сніданок, який додасть вам енергії на весь день. Приємного апетиту!
переглядів: 259
Як швидко прибрати будинок після свята
Після святкових застіль важливо знати, як правильно та швидко прибрати у своєму домі.
переглядів: 240
Як не втратити форму у святкові дні: дієві поради
Часи Великоднів свят - це не тільки духовне піднесення, але й щедре частування, над яким господині завчасно трудилися. І дуже легко за святкові дні набрати зайвої ваги.
переглядів: 514
Як завтра працюватимуть обласні бібліотеки у Рівному
Сьогодні, 5 травня, Рівненська обласна бібліотека для молоді та Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека, які, зазвичай, працюють на вихідних, не працюють.
переглядів: 356
Як не набрати зайві кілограми на Великдень: топ-3 поради
Великодні свята - це період, коли дуже легко набрати кілька зайвих кілограмів. Смачна паска, крашанки, м'ясні страви та відсутність фізичного навантаження лише сприяють цьому.
переглядів: 837