Ми у Facebook
28.12.2019, 11:20

За які новорічні подарунки не треба платити податок

Поцікавтесь, чи треба оподатковувати й декларувати святкові презенти "під ялинку" від вашого підприємства, організації, компанії.

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п.п.165.1.39 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків, якщо їх вартість не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі. У 2019 році така сума становить 1043,25 грн. (4173,00 грн. х 25%), та відображається у податковому розрахунку за формою №1ДФ за ознакою доходу «160».

Із вартості розданих подарунків ЄСВ не обчислюється, оскільки такі подарунки надаються працівникам для їхніх дітей до свята – Нового року. Це встановлено п. 8 розд. ІІ Постанови КМУ № 1170.

Оподаткування податком на додану вартість новорічних подарунків регулює спеціальний Закон №2117, який діє лише в ці святково-казкові дні - щорічно в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року.

Відповідно до ст. 2 цього закону, операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків звільняються від оподаткування ПДВ.

Під дитячими святковими подарунками в цьому Законі розуміють набори товарів, які містять лише кондитерські вироби та іграшки вітчизняного виробництва і фрукти, загальною вартістю не більше 8% прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня звітного податкового року. Тож пільга з ПДВ в 2019 році передбачена лише для тих новорічних подарунків, чия вартість не перевищує 1960 грн х 8% = 156,8 грн.

Звертаємо увагу, що з цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитись на сервісі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» офіційного веб-порталу ДПС України

Про це повідомляє Головне управління ДПС у Рівненській області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ